Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, July 15, 2011

Jom gie pasar beli baby...!!!



Saper2 yg baca tajuk aku nie sure kata aku mcm2.... before u all nak mengata tu baca dulu dialog kt bawah nie :

(Di pagi Ahad yg cukup indah - thn lepas punya citer)

Bibi:Comey
Abah: Bibi nak pegang x?
Bibi: x nak
Abah:Nah pegang pipi baby nie

(Tetiba jer Bibi terus cium baby tu sampai baby tu lemas and nangis)

Abah: Nape wat camtu, kan dah nangis dah
Bibi: Bibi tgk pipi dia merah2
Abah: Tggu sini abah nak bg kat mak baby nie semula

(Lepas abah aku dah bg baby tu kat mak baby tu)

Bibi: Abah, jom gi pasar kita beli baby byk2
Abah: Mana de org jual baby kat pasar
Bibi: Bis tu baby tu dtg dr mana?
Abah:Eeerrrr......dr perut mak dia la (dgn nada serba salah)
Bibi: Bibi dari perut mama la yer
Abah: Iye la
Bibi: Boleh x abah masukkan Bibi dalam perut mama semula
Abah:Mana boleh x muat la
Bibi: Bibi balik tanya mama boleh ker tak boleh

Tu la di antara dialog a.k.a borak2 antara abah aku n adik bongsu aku, smpai skang klu aku teringat sure tergelak sorang. Penah x korang layan soalan budak2 sampai korang terkedu nak jawab camner?

5 comments:

  1. tu la pasal su... boleh peca perut kalau bcakap ngan budak2 yg baru nak kenal dunia nih.... manis je jawapannya ^_^

    ReplyDelete
  2. ha..ha..ha...beli baby kat pasar ek?..nak gi beli gak la...

    ReplyDelete
  3. Mrs Z & puteri rimba - teringat masa dulu2 masa adik2 aku kecik jenuh nk jwb soalan2 cepu mas dr diaorg nie....

    ReplyDelete
  4. hahaha! kecik lagi. tataw ape ape. hehe :D

    ReplyDelete
  5. nabila faryzza - seronok tau layan bebudak nie lebih2 lg yg byk ckp n bijak..mati kutu jwbnyer

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...