Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, September 9, 2011

Virgin Coconut Oil : Halagel vs Catalyst



Halagel Virgin Coconut Oil RM45/120 sofgel

Halagel Minyak Kelapa Dara
Sofgel Minyak Kelapa Dara HALAGEL dirumus khas daripada Minyak Kelapa Dara yang melalui proses bioteknologi tanpa suhu tinggi dan bahan kimia. Setiap sofgel mengandungi 500mg Minyak Kelapa Dara. Gelatin yang digunakan sebagai penyalut sofgel ialah gelatin Hlagel yang diiktiraf halal oleh JAKIM.

Apakah itu Minyak Kelapa Dara?
Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil) merupakan minyak yang paling berkhasiat di atas muka bumi. Minyak Kelapa Dara dihasilkan daripada 100% kelapa organik tulen tanpa kolesterol dan bahan-bahan asing. Kehebatan Minyak Kelapa Dara kini semakin popular sebagai penjagaan kesihatan dan rawatan perubatan bagi pelbagai penyakit. Ia diserap terus oleh dinding-dinding usus tanpa memerlukan bantuan enzim dan dihantar terus ke hati dan diproses menjadi tenaga untuk digunakan oleh tubuh.

Mengapa Minyak Kelapa Dara penting?
Minyak Kelapa Dara tinggi dengan kandungan asid laurik yang merupakan 'Medium Chain Fatty Acid' yang mempunyai fungsi tambahan yang amat berguna untuk membentuk Monolaurin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal dan helicobacter pylori serta protozoa seperti giardia lamblia. Sesetengan kajian juga menunjukkan bahawa ia berfungsi sebagai antimikrobial. Secara tidak langsung Minyak Kelapa Dara berupaya meningkatkan sistem ketahan badan.

Khasiat Sofgel Minyak Kelapa Dara Halagel
* Membantu mengurangkan risiko kanser, mengawal diabetes
* Menyingkirkan batu karang dan batu hempedu
* Membantu menguatkan sistem ketahahan badan
* Mencegah jangkitan bakteria, virus & fungus
*Meningkatkan sistem penghadaman, penyerapan nutrien, kadar metaolisme dan pembakaran lemak.
* Membantu mengurangkan risiko arteriosklerosis dan penyakit jantung.
* Membantu memudahkan bersalin
* Membantu memulihkan & memperbaiki kulit yang rosak (kulit menjadi halus & licin)
* Membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan mengurangkan kelemumur.
* Sesuai untuk pemanduan jarak jauh dan mereka yang kuat bekerja atau bekerja lebih masa.


Teringin sangat nak beli VOC nie tp x tahu la mana yg lebih ok ~ Kalau dilihat secara kasar, khasiatnya sama sahaja tetapi mengapa produk Catalyst menjadi pilihan ~ Kenapa produk Halagel nie tak popular? ~ Adakah produk halagel ni x memberi kesan yg positif kpd pengguna? ~ Kawan2 yg telah gunakan produk nie boleh bagi pandangan x?

29 comments:

  1. umi skrg mkn yg catalyst tu...mmg best...yg halagel tu no komen sbb tak pernah try hehehe

    ReplyDelete
  2. saya makan VCO Halagel alhamdulillah.. memang puas hati sgt. mmg function nya membunuh fungus, bakteria, dan yg seangkatan dgnnya berkesan!! kulit jadi sihat, kelemumur pulih, jerawat reduce.. ( baru mkn 1 botol saja). so, sy yakin Halagel mmg Original VCO.

    wallahua'lam

    ReplyDelete
  3. marketing strategy kot (mlm) yg mybbkan catalyst lbh popoular wpn khasiatnya sama.. tapi catalyst lebih murah dan mudah didapati...

    ReplyDelete
  4. Sama je halagel or catalyst...vco jugak..

    ReplyDelete
  5. ada kawan2 yg guna catalyst, ramai yg kata berkesan.. dan sy baru nak cuba produk halagel..
    kalo compare dr harga yg sy tahu, catalyst RM35/60 softgel manakala halagel RM23/60 softgel..

    ReplyDelete
  6. sya pown dh cuba produk halagel nie terbaikk

    ReplyDelete
  7. Produk Halalgel lg Muslim adalah yg Terbaik bg sy :) kenapa??? insyaAllah,tangan2 yg membuatnya adalah ISLAM,itu yg Terbaik.

    ReplyDelete
  8. HALAGEL terbaik..hrganya murah bbnding catalyst..catalyst mahal sbb dia byk iklankan sana sini...kira kita2 para pguna kena bayar skali kos iklan dia mase beli vco..lg pon,SYARIKAT catalyst x de keluarkan gelatin halal..CATALYST tpksa bli kt syarikat len gelatin halal utk wat kapsul utk bungkus minyak kelapa dara..sbb tue catalyst mahal skit bbnding HALAGEL HALAGEL lak mmg pengeluar gelatin halal kt Malaysia..lg pon HALAGEL adalah produk buatan muslim dan PELOPOR KAPSUL HALAL DI MALAYSIA..HALAGEL BEST DAN BERKESAN..

    ReplyDelete
  9. harga halagel lebih berbaloi berbanding catalyst..saya pon baru nk try halagel

    ReplyDelete
  10. GOOD INFO. saya pernah try VCO catalyst tapi x pernah try halagel la. now tengah guna TREENEA VCO antioxidants. http://deewellness.blogspot.com
    alhamdulillah.. rasenya semua asli, cume mane yang mudah didapati. ape2 pon elok sgt2 utk amalkan vco ni. selamat untuk semua, even for babies.
    selamat mencuba!

    **jemput follow blog saye ye www.diyanamarissa.com tq

    ReplyDelete
  11. Sy rasa sama jer...tapi halagel lg murah berbanding catalyst....mmg produk tempatan..mcm samsung dan apple....lebih kurang tapi ikut jenama....sblum ni pun sy mmg mkn yg catalyst....tapi klau tambah x sampai rm 10 dpt beli 2 botol halagel....yg berkuantiti 60 biji....makna leh save budget....dan boleh mkn utk 2 blan....terpulang hak masing2...

    ReplyDelete
  12. Sy rasa sama jer...tapi halagel lg murah berbanding catalyst....mmg produk tempatan..mcm samsung dan apple....lebih kurang tapi ikut jenama....sblum ni pun sy mmg mkn yg catalyst....tapi klau tambah x sampai rm 10 dpt beli 2 botol halagel....yg berkuantiti 60 biji....makna leh save budget....dan boleh mkn utk 2 blan....terpulang hak masing2...

    ReplyDelete
  13. pd sy x de beza pun vco catalyst/treenea/halagel ni.. fungsi sama. memberi kelembapan pada kulit. coz sy mmg jenis kulit kering. lgpun klu dpt yg bagus n harga berpatutn why not kite berjimat kan...

    ReplyDelete
  14. saya pernah tanya pada seorang staf, Catalyst amik VCO dari Halagel and letak brand Catalyst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh2 btol ke nie? Fkt tepat ke

      Delete
  15. Sy pnah google dan ade yg kata mmg catalyst beli vco ni dr halalgel. Sbb tu harga dia lg mahal dr halalgel. Sy br nk cuba utk mkn vco ni utk bersalin anak ke 3 sbb kwn syorkan. Sbb wife dia mkn vco, anak dia 4.2kg tp tak kene potong pn.

    ReplyDelete
  16. bagi saya pulak.dari segi harga tu sebenarnya halagel lebih mahal..even tgk cara kasar macam catalyst mahal..tapi catalyst perlu ambik 2 softgel je sehari..kalau halagel 6-8 softgel.. so 60 biji halagel lebih cepat habis dr catalyst.. mengikut kesannya,,mmg dua2 sama..:) for me,depends mana yang jumpa,beli je. tp antara 2 ni j la.

    ReplyDelete
  17. x de la..saya tgk dkt blkg btol tu cara consume dya sama ja dgn catalyst

    ReplyDelete
  18. Salam,anggaran di belakang botol Halagel tu mmg tulis 6-8 biji sehari,tp kita boleh ambil mcm biasa, 2 biji sehari.InsyaAllah, sama je kesannya.

    ReplyDelete
  19. Sy ada kawan yg kerja dgn syarikat halagel. Dia ada bgtau yg catalysts ambil dr kilang yg sama dgn halagel. So khasiat vco dari kedua dua jenama ni sama la.
    Sesape nk beli vco halagel harga murah blh whatsapp sy 0145014501. Harga murah sbb barang terus dr kilang tanpa masuk kos labelling.

    ReplyDelete
  20. Halagel lah murah .. Bnyk kompeni2 ni pergi ke kilang Halagel utk buat vco softgel.. Mmg kat label botol tulis 6-8biji..tp makan 2biji sehari dh cukup. 6-8biji utk mereka yg ada masalah rawatan pnyakit.
    Apapun, sy mmg rekomen produk Halagel. Habbatussauda dia pun yg terbaik dlm bnyk2 jenama yg sy dh Cuba. Tp dosage pun kene kurangkan. Jgn ikut pd label tu..
    Ni pengalaman saya dgn Halagel lah..
    Lagi satu minyak ikan dia pun yg terbaik.. Tapi dia market dibawah jenama PRISTIN. Pergi mana2 farmasi pun, PRISTIN ni femes. Sy mmg tabik spri g kat compeni Halagel. Compeni Muslim. Pelopor kapsul & gelatin halal di Malaysia! Sorry....saya bukan agen Halagel...hihi

    ReplyDelete
  21. nk tau boleh .. vco ni ada expired date x ?

    ReplyDelete
  22. Bru nk try VCO softgel Halagel.. utk masalah kulit (eczema) harap2 berguna..

    ReplyDelete
  23. Bru nk try VCO softgel Halagel.. utk masalah kulit (eczema) harap2 berguna..

    ReplyDelete
  24. Saya pernah makan dua jenis ni. Halagel berbau sikit berbanding catalyst tiada bau

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. http://halagel.com/cart

      http://www.lazada.com.my/halagel

      Delete
    2. boleh ke facebook umaira khadeejah atau whatsapp 0164644691 untuk beli produk halagel :)

      Delete
  26. boleh dapatkan produk supplement halagel dengan saya harga sangat murah. visit instagram saya halagel.shahalam atau text 0199679167

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...