Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, October 13, 2011

Ada apa dengan "NOMBOR RUMAH"?


Pernah tak korang terfikir mengapa korang memilih rumah yg korang duduki sekarang?Apa nombornya?Apa yang menyebabkan korang tertarik untuk mendiami rumah tersebut?

Kiraan:
Nombor 44 = 4+4 = 8
Jadi angka rumah korang ialah 8.


 Nombor 353
= 3+5+3=11
= 1 + 1 = 2

Jadi angka rumah korang ialah 2.
Penghuni yg tinggal di rumah ini biasanya  dikatakan mempunyai tanggungjawab yg besar terhadap keluarga. Kamu juga sering  berasa kesepian, oleh itu cubalah mencari hobi yg sesuai utk mengisi masa lapang kamu.Kamu juga harus mencari banyak peluang utk bersantai bagi merehatkan fikiran dan tubuh. Sentiasa menghadapi hari-hari yg mendatang dgn penuh ceria dan gembira.

 


Orang yg tinggal di rumah ini selalu dibebankan dengan masalah orang lain. Jangan terlalu banyak menyendiri. Carilah teman-teman utk berbicara. Kamu yg bernaung di bawah zodiak Cancer akan tertarik dgn angka ini.Rumah ini akan memberikan banyak kenangan kepada
penghuninya.
Biasanya mereka yg tinggal di rumah bernombor ini adalah bercita-cita tinggi dan sangat menggemari pengembaraan dan percutian. Oleh itu mereka berani mengambil risiko tanpa memikirkan akibatnya degan lebih mendalam lagi. Penghuninya juga sangat mementingkan 'kesempurnaan' dalam segala-galanya bahkan rumah mereka mempunyai tempat-tempat khas untuk meletakkan barang tertentu mengikut kesesuaian. Mereka jenis ini amat menitik beratkan soal kecantikan dalaman dan luaran di rumah, sehinggakan setiap orang yang datang akan merasa tenang dan senag,serta sering menimbulkan rasa iri hati jiran-jiran. Namun harus diingat, mereka yang berbintang Sagitarus amat gemar mengunjungi rumah penghuni di rumah nombor 3.

 


Nombor jenis ini agak sukar untuk diramalkan. Hidup si penghuni sering di kelilingi oleh masalah,membuatkan kehidupan seseorang itu tidak berasa tenang. Jadi tidak hairanlah penghuni di rumah ini kerap kali bertemu pakar psikologi dan kaunselor. Jika kamu berpindah ke rumah yang bernombor ini,pasti kehidupanmu akan berubah secara dramatis. Mereka yang lahir di bawah bintang Aquarius akan tertarik pada nombor jenis ini. Rumah jenis ini agak berlainan jika hendak dibandingkan dengan rumah yang lain. Tapi harusdiingat ,jangan terlalu boros di dalam berbelanja.

 


Rumah jenis ini boleh diibaratkan seperti hotel. Sesiapa sahaja boleh keluar masuk di rumahmu,mereka yang tinggal di rumah nombor ini selalunya jenis orang yang suka berusaha dan berniaga. Mereka akan juga mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaan. Biasanya mereka yang bernaung di bawah zodiak Virgo dan Gemini akan tertarik dengan nombor ini. Namun begitu penghuninya sering mendapat penyakit kulit. Polisi insuran sering mendapat perhatian khusus dari pernghuni rumah ini. Mereka juga sering menerima panggilan telefon dan surat yang tersalah alamat. Rumah nombor ini dikatakan mewah dengan kebendaan.Kamu yang tinggal di rumah yang bernombor ini memang jenis yang suka bercucuk tanam. Angka 6 ini berkait dengan tumbuh-tumbuhan. Juga,dikatakan lambang kematangan.Para penghuninya mempunyai daya kreativiti yang tinggi. Tidak mustahil kamu akan menemui bakat-bakat yang tersembunyi pada diri penghuninya. Mereka yang berbintang Taurus dan Libra menyukai nombor ini walaupun ia menyimpan pelbagai misteri yang tersembunyi. Kamu juga sangat sesuai dengan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan muzik. Rumah kamu juga sering menjadi tumpuan rakan-rakan dan saudara mara yang sukakan layanan yang kamu berikan.


Satu angka 'aneh' . Tidak dapat dijelaskan dengan kata-kata apakah misteri yang tersembunyi dan penghuninya sering bermain-main dengan teka-teki. Sebelum kamu menduduki rumah tersebut,periksa dahulu semua kemudahan asas terutama sistem bekalan yang boleh mendatangkan  masalah kepada kamu nanti. Dikatakan kamu yang menghuni rumah nombor ini akan sering berulang alik ke hospital, sama ada kerana kamu atau keluarga kamu uyang sakit, malah kamu juga akan sering pergi untuk melawat rakan-rakan atau saudara mara yang sakit. Sepanjang kamu tinggal di rumah tersebut, kamu sentiasa melakukan perubahan dari segi penyusunan perabot rumah. Kamu mudah dihinggapi penyakit dibahagian kaki. Kamu yang bernaung di bawah zodiak Pieces tertarik untuk mendiami rumah nombor ini.jangan terlalu boros berbelanja dan fikirkan masa depan kamu. Berbelanjalah secara rasional.
Rumah ini lebih digemari oleh golongan yang sudah berumur jika dibandingkan dengan remaja. Penghuninya gemar mengumpul jam tangan yang pelbagai bentuk, jenis dan jenama serta menunjukkan waktu yang berlainan. Sebelum berpindah ke rumah ini, periksa dahulu dalam persekitaran rumah itu terutamanya struktur tanah. Warga Capricorn sangat tertarik untuk mendiami rumah ini berbanding dengan nombor lain, sebaliknya, ia mendatangkan kerugian pula kepada warga Aquarius. Banyakkan makan sayuran dan kamu prihatin terhadap kesihatan kamu terutamanya yang berkaitan dengan pemakanan.

 


Kamu yang tinggal di rumah yang mempunyai angka 9, biasanya tidak suka mengakhiri persahabatan dengan kekerasan dan permusuhan. Disebabkan sikapmu yang telalu behati-hati,telah menyebabkan kamu kurang berminat untuk menjemput rakan-rakan bertandang ke rumahmu. Namun begitu kamu jenis yang peramah dan jujur. Mereka yang berbintang Aries dan Scorpio tertarik dengan angka ini. Bahkan ia sering mengundang kebahgiaan di dalam hidup kamu yang menghuni di rumah ini. Mengembara dan ingin mendalami sesuatu yang baru adalah tabiat semulajadi bagi mereka yang menghuni rumah ini. Kamu pandai mengatur masa depanmu agar tidak terpesong dari landasan hidupmu seperti yang dicita-citakan selama ini.

p/s: Baca boleh ..percaya jangan lah yer

2 comments:

  1. bestnya nombor ni.. haha
    tapi umah saya dapat atas undian.. macam mana?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...