Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Wednesday, October 5, 2011

Kalau salah tolong tunjukkan

Elfira Loy Salah Guna Bahasa Omputih Dalam Twitter

Nak gelak pun ada, nak menangis pun ada dan nak kagum dengan kepandaian rakyat kita berbahasa omputih pun ada. Elfira Loy semalam telah dibahan oleh warga Twitter apabila dia salah menggunakan satu perkataan omputih.

elifra loy
Ini yang ditulis di Twitter Elfira Loy:-
Guess what , tomorrow m wearing versace and it cause abt 45k. OMG!
Kalau anda bijak dan memang power, sila cari apakah kesalahan perkataan yang telah dilakukan di atas. Kalau anda tak jumpa, maknanya anda pun boleh kena bahan macam Elfira Loy kena. Cian kat dia.

Terfikir pulak takkan kena ada perfect English baru boleh nak speaking? Sampai bila kita nak maju dan pandai guna bahasa omputih kalau benda macam nie pun kena bahan kaw-kaw punya?

Sumber:http://beautifulnara.com/elfira-loy-kena-bahan-sebab-salah-guna-bahasa-omputih-dalam-twitter/

p/s ~ Kenapa la suka sgt nak memalukan org, sekurang2nya dia berani tuk tulis dlm bhs omputih tu, klu de salah pun apa kata pakat2 g tweet kat dia n betulkan aper yg salah tu...nie tidak duk ejek mengejek. "xde manusia dlm dunia nie perfect atau bagus sgt"

11 comments:

  1. watpe nk gelakkan org.. isk2.. tu la, camne nk maju kalo org salah sikit je kta gelakkan... esok nnti org yg kta gelakkan tu lebih brjaya dri kta..sape tau

    ReplyDelete
  2. watpe nk gelakkan org.. isk2.. tu la, camne nk maju kalo org salah sikit je kta gelakkan... esok nnti org yg kta gelakkan tu lebih brjaya dri kta..sape tau

    ReplyDelete
  3. Niena Pengembara Ilahi ~ betul tu niena klu kita selalu jer betul xde salah2 pun payah gak kan...kdg2kala belajar dr kesilapan itu sgt berguna

    ReplyDelete
  4. itupun nak jadikan bahan ke? tak paham sungguh rakyat Malaysia yang tak sudah2 nak jatuhkan orang saja .

    ReplyDelete
  5. hye !!
    follow kamoo.
    dtg dr link y kamo tngal.
    tengs ye :)

    ReplyDelete
  6. leh upgrade lg english tu...salah xpe..klo x practice..smpai bila2 pon xkn pandai..tp ok plak tdie speaking time crite taman _____. lupak tajuk la

    ReplyDelete
  7. yelah, napa la nak gelakkan orang.. Biasalah tu.. kan mencuba namanya..

    sedangkan orang Perancis dan sepanyol pun ada yang tak reti bahasa inggeris. Tapi mereka mencuba sebab itu kan bukan bahasa ibunda mereka...

    inilah bangsa kita, nak maju sikit banyak pihak yang kutuk2 mengutuk menjatuhkan sesama

    ReplyDelete
  8. sepatutnya kita tegur...tengok dalam iklan astro tu...seorang guru menegur penggunaan bahasa yang salah..bukan dia gi gelak pun...kita yang sama level nie pun nak gelak orang

    ReplyDelete
  9. ni omputih rojak..cam bahasa melayu dirojakkn..hehe

    ReplyDelete
  10. itu pun nak jadi isu kan...biasa la artis, salah sikit canang satu dunia

    ReplyDelete
  11. Ini Kisah Tia ~ mcm mana nak majukan?

    fiey Azwani ~ tq dik

    Yumida ~ betul tu, klu x cuba kita x tau kat mana salah kan, at least mencuba dr x cuba lgsg

    Gen2Merah ~ saya sentuju dgn pendapat awak

    Kancil8349 ~ betul kancil, lini pun suka tgk iklan tu

    ~iz~ ye la kut

    Edy Zaidi ~ itulah bila buat kebaikan di kutuk2, buat salah lg lah.. xtau camner

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...