Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Tuesday, November 1, 2011

Kena tag...?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Baru terperasan pagi nie bila baca komen enrty sebelum nie....akak Rahmah Ram Ram telah tag saya utk permainan nie....terima kasih kak kerana sudi tag saya yer...



RULES:

  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back!
  • No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS "YOU LEGITIMATELY (a.k.a. REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 perkara tentang saya:~
  1. Anak ke -3 dari 13 adik beradik (6 perempuan & 7 lelaki)
  2. Anak yang pertama menjejaki universiti (di Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah)
  3. Tak suka pakai kasut tumit tinggi sebab saya suka jalan laju2 kalau jalan slow2 macam catwalk tu macam nak jatuh jer
  4.  Saya suka tgk movie dan drama Korea dan Jepun
  5. Suka sangat main game terumatanya game Harvest Moon
  6. Tak suka makan makanan yang pedas2
  7. Tak berapa minat shopping sebab tak suka bersesak2 kat tempat yang ramai orang
  8.  Saya nie kurang penyabar dan pemaaf (masih dalam proses muhasabah diri)
  9.  Suka tanam pokok bunga tapi hampeh pokok bunga mati sebab "tangan panas"........sedihnya
  10.  Saya hanya ader 2 helai seluar jeans sahaja sebabnyer saya lebih selesa pakai seluar sukan masa berjalan2 ( tak up to date langsung)
  11.  Tak suka make up sebab muka nampak hodoh bila muka diconteng2....saya suka natural beauty
   
Soalan cepu cemas dari akak Rahmah Ram Ram
  1. lagu cinta yang menyentuh hati dan sanubari anda ~ Tiada lagi nyanyian Amy Search
  2. berapa kerap anda pergi ke toilet dalam sehari ~ Tak terkira la akak
  3. makanan kegemaran anda ~ roti canai
  4. lebih gemar mebeli-belah sendirian atau bersama suami/kekasih, anak-anak atau kesemua sekali (berduyun-duyun pergi) ~ x suka shopping klu pergi pun lebih suka pergi membeli belah sendirian
  5. tempat bulan madu yang menjadi idaman ~ Jepun
  6. hidangan hari raya yang paling anda gemari ~ Nasi impit, kuah kacang & rendang
  7. apa yang anda buat apabila tiba hari cuti i.e. sabtu & ahad ~ Mengemas rumah dan membasuh. Saya nie duduk di Meru, Klang tapi kerja di KL....xde masa nak kemas umah. Harap weekend jer la...
  8. tempat peranginan yang terakhir anda kunjungi ~ Cameron Highlands
  9. suka tak makan di kedai mamak? ~ tak suka.
  10. masakan ibu yang paling anda gemari? ~ rendang. tak kisah rendang apa2 mmg terbaik
  11. apa yang anda ingin/impikan di dalam hidup anda? ~ ingin keluarga bahagia dan anak2 yg comel soleh dan solehah, mahu membahagiakan family saya, mahu menjadi isteri yang solehah, macam2 la nak.....x terkira mahunya

 Soalan cepu cemas tuk mereka yang bertuah


  1. Movie yang paling digemari?
  2. Perkara yang boleh buat anda marah?
  3. Warna kegemaran?
  4. Aktiviti pada masa lapang?
  5. Perkara yang paling sedih dalam hidup?
  6. Cita-cita sudah tercapai?
  7. Artis pertama yang pernah anda tegur/jumpa/bersalaman?
  8. Pernahkah anda curang?
  9. Pencapaian terbaik anda dalam kerjaya atau pendidikan?
  10. Bila kali terakhir anda menangis?
  11. Barang peribadi kesayangan anda?

Mereka yang di tag:~

  1. izara4eva.blogspot.com
  2. sayapunyasukalaaa.blogspot.com
  3. alyaesprezzo.com
  4. mynameismryna.blogspot.com
  5.  linochiaki.blogspot.com
  6. lassierose.blogspot.com 
  7. umikasum.blogspot.com 
  8. wannurhasnita.blogspot.com 
  9. whatshewannatalk.blogspot.com 
  10. sedetikilham.blogspot.com 
  11. rinafatin.blogspot.com 

 Akhirnya selesai juga segmen tag-tag nie...lenguh jari jemari nak taip...

8 comments:

  1. hehehe..
    thanks TAG..
    InsyaAllah nnt ai jawab yek...

    *mood pening2 lagi neh*

    ReplyDelete
  2. hehehe..thanks sayang sebab tag..insyaallah nnt sy buat tag nie okay. ;)

    ReplyDelete
  3. mary ann :) ~ adik nie panggil akak syg la ...sukernyer

    ReplyDelete
  4. terima aksih linniey sebab sudi terima tag akak... teruskan berblogging ye...:)

    ReplyDelete
  5. byk tol entry tag mengetag ni saya baca hari ni.. hihii

    ReplyDelete
  6. Rahmah Ram Ram ~ saya sudi jer asalkan de yg tag

    Intan Berlian ~ salah satu nak rapatkan silaturahim

    ReplyDelete
  7. tq 4 da tag eh.. ai2 da wt entry sal tag ni.. hee.. t lau rjin ara wt lg naa. :)

    ReplyDelete
  8. Thnx sbb sudi tag saya..Insyallah, ada kesempatan, saya buat tag nie.. ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...