Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Tuesday, December 13, 2011

Aku jadi pembunuh



Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam bercuti so  terlebih rajin sikit. Tangan gatal nak tolong  husband cuci pasu tempat letak ikan. Kebetulan husband tak ada kat umah sebab blik kampung kat Sabak Bernam nak amik ayah and adik2 dia datang Meru, Klang

Tengah syok mencuci. Pastu letak air baru dan tabur garam. Pastu rasa pelik sangat. Naper la ikan nie tercungap2. Satu-satu ikan timbul.

Mesej husband:

Saya : Salam, tadikan sayang tolong cucikan pasu ikan bi tu.

Bi: Terima kasih

Saya: Tapikan sayang pelik la, naper ikan tu tercunggap2...mcm penat berenang jer

Bi: Naper jadi gitu pulak?

Saya: Sayang pun x tahu la

Bi: Dah tukar air baru tu de letak garam dan anti klorin x?
Saya: Anti klorin? Ya Allah, sayang lupa la

Terus berlari tuk masukkan anti klorin tp sayang seribu kali sayang dah x sempat utk selamatkan ikan2 tu.

Saya: Maafkan sayang yer bi, semua ikan bi dah mati, terlupa letak anti klorin tadi

Bi: Ok, nanti jangan lupa bersihkan pasu tu dan keringkan air
Saya: Ok bi..eerr....bi marah sayang ker?

Bi: x

Dalam hati ~ Bi x marah ker..ker marah? Harap2 dia x marah la. Ikan tu boleh beli baru klu isteri yang jd cenggitu nak cari kat mana kan.....????

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

3 comments:

  1. Kalau marah pun tak akan hidup balik dah ikan tu... beli baru ajelah...

    ReplyDelete
  2. ala... siannya ikan tu.. tapi tak per.. nanti boleh beli lain

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...