Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Sunday, July 31, 2011

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Photobucket

Kalau rajin nak join, sila klik kat sayasibudakopto
Saya join GA. Sekarang nak tag dua orang.

1st Giveaway Hari Raya by Wati Coklat



Jom kita join contest di waticoklat.blogspot.com


Tag:


sometimeshepisometimessad
allaboutflux
mysuperduperhero

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Buat blogger2 yg sudi singgah di sini,

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Semoga Ramadhan kali ini memberi 1001 makna dalam hidup kita.



Semoga kita sentiasa memperbaiki setiap kelemahan diri kita dan mempertingkatkan amalan & iman kita di bulan yg mulia ini. Sentiasa bersyukur kerana kita masih diberi kesempatan untuk menyambut kedatangan bulan Ramadhan pada tahun ini.

Friday, July 29, 2011

Durian oh durian

Alhamdulillah....

Petang td member baik saya namanyer Nazlinda Md Zaini telah sms dan bgtau durian yg saya order dr ayah dia a.k.a ayah angkat saya (saya jer yg perasaan jd anak angkat pakcik Md Zaini nie) dh ader.

Petang semlm dia sms katanyer bru de 10 biji dan petang td dia bawa 20 biji + 4 lg....durian2 nie datangnyer dr Felda Kechau 1 Kuala Lipis Pahang.......

Terima kasih buat Nazlinda, suaminya Samad Bahri dan x lupa wat ayah angkat pakcik Md Zaini, wat susah2 jer bawakan durian tuk saya.

Durian nie akan dibawa ke Sabak Bernam (umah mak ayah mertua saya). Sekali sekala belanja diaowg durian Pahang......so delicious, x sama dgn durian yg ader di pasaran

Saya nie menantu yg baik kan? perasan jer lebih....hehehehe

Lewat gara-gara komuter

Di pagi Jumaat yg bahagia ini , saya sgt sakit hati

Gara-gara komuter la nie. Kan senang klu dr Setesen KL Central lg wat announcement yg tren dr Perlabuhan Klang - Batu Caves akan ditamatkan di Stesen Kuala Lumpur. Ini x, dh sampai kt stesen Kuala Lumpur baru la gatal nak wat announcement "ada masalah bekalan kuasa di stesen Bank Negara- Sungai Gadut.

Mujur la Stesen LRT Putra x jauh dr situ...amik tren dr stesen Putra Pasar Seni turun kat Masjid Jamek and then tukar naik Star pegi la Stesen Titiwangsa...

Sampai kat 08.10 AM...sudah tentu la warna merah kan....

Apapun alhamdulillah selamat sampai ke ofis...




Thursday, July 28, 2011

GiveAway Cik Tasya

Photobucket

Nie 1st time saya join give away

Jom kita join ------> giveaway-cik-tasya

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !



Assalamualaikum wat kawan2 blogger....

Abg Ben wat contest lg nie. X leh jadi nie nak kena join gak baru la best .

Dah lama betul x ikuti contest yg Abg Ben wat bukannyer apa, xde masa nak duk depan pc memanjang sbb kt ofis x leh la nak duk wat keje lain kan....x bagus tu...hehehe....

Jom sama2 kita memriahkan blog Abg Ben, klik Abg Ben - 200 blog

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #2 Coffee love




Kopi itu pahit jika berdiri sendiri, tapi kopi menjadi enak apabila digandingkan dengan gula dan susu.

Anda cantik, maka anda boleh berdiri sendiri tapi tanpa keperibadian dan iman yang padu anda ibarat kopi tanpa gandingan gula dan susu. Selama mana boleh bertahan??

Sebaik-baik kopi pahit dinilai dari sudut kepahitannya, tapi apabila ada kopi bersusu dan bergula, ia sentiasa lebih disukai dan akan terus disukai.

~ icelips ~

Tuesday, July 26, 2011

Perginya tak kembali

Petang semlm mendapat berita yg tidak baik, x-officemate yang kita menetap di Kota Bharu kerana mengikut suaminya bertugas disana telah dimasukkan ke hospital dan telah disahkan Kak Maya menghidap cancer paru-paru.

Ya Allah, berat sungguh berita yg telah smpai di telinga ku ini.

Pukul 6.45 pg td, telah menerima panggilan dr Kak Syikin HKL. Katanya Kak Maya telah pergi untuk selama-lamanya...

Innalillahiwainnailaihirojiun. Al-Fatihah. Semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.

Buat Abg Salimi dan anak2, tabahkan lah hati menerima dugaan ini.

Friday, July 22, 2011

Segmen Kami Blogger 1Malaysia



Syarat-syarat segmen ini

1. Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini
2. Tajuk : Segmen Kami Blogger 1Malaysia
3. Wajib jadi follower ( senang nak mengikuti perkembangan blog Cik POP :) )
4. Like page fb dan follow twitter ( kalau ada..ehhee...)
5. Lepas dah letak banner , bgtaw dari negeri mana
6. Letak Bendera negeri anda
7 . Letak lagu negeri anda.( lagu rasmi )
8. Tag kan 2 orang :)
9. Tinggalkan URL korang dalam entri ini :) . Nak join klik pelik-oh-pelik.



Saya blogger dari Kelantan Darul Naim.

Lagu rasmi Negeri Kelantan:

Lanjutkan usia Al-Sultan kami
Sultan Kelantan raja ikrami
Aman sentosa Tuhan sirami
Kekal memerintah kami
Kasih dan taat setia disembahkan
Keriangan diucapkan
Segala kebesaran Allah cucurkan
Bertambah kemuliaan


Tag:
Fasihah
Fiqqie

p/s: Lagu Kelantan tu x tau version yg betul atau x sebab saya 29 thn  dibesarkan di negeri Pahang Darul Makmur, baru thn lepas abah balik Kelantan. Maaf yer kalau x betul. Saya pemegang kad pengenalan kod 03 taw....

Monday vs Friday

Pernah alami situasi begini sepanjang kehidupan kawan2 x? 

Permulaan ari isnin yg begitu malas......nak celik bijik mata pun payah.



Ari kedua : Selasa yang sangat muram dan suram. Ari nie mood keje dah de tp masih bermalas-malasan lagi



Ari ketiga : Rabu yang biasa-biasa ajer. Berkerja ngan tekun. Nnt jgn sampai de owg sound "mkn gaji buta"



Ari keempat : Khamis yang sungguh mendamaikan.



Ari Jumaat ari yg sungguh meriangkan sbb esok nyer sabtu...cuti lagi

Thursday, July 21, 2011

Jangan sakitkan saya dan juga diri anda......

Kali nie nak cerita perihal gadis2, wanita yg suka sgt pakai high heel...  tak salah pun kan klu nak pakai kasut ker, sandal ker, selipar ker semua tu ikut keselesaan masing. setiap individu de citarasa yg tersendiri....kasut tumit tinggi jga memberi kesan penampilan diri seseorg wanita dan sememangnya pemakaian kasut tumit tinggi nie menampakkan seseorg itu anggun, cantik, bergaya, lebih yakin dan menarik...


Tetapi .......

Kena la ikut kesesuaian tmptnyer dik ooii.... klu la naik public transport tu...bukan ker kes naya klu jd mcm ni.......sakit taw klu jatuh


Tp yang paling malang klu dalam masa sesak2 dalam tren/bas tu de yg terpijak kaki dek high heel...mau tembus kaki tu wei....penah 2 kali kena dalam komuter....marah? mesti la marah sbb sakit tp bila pk semula nak marah......pagi2 ari lagi nak marah2 owg kan?.....nnt mood nak gi keje ilang...maafkan jer la owg tu, dia x sengaja pun

Kan lebih selesa klu pakai cenggini...



Pemakaian kasut tumit tinggi nie de kesan negatifnye:

1. Jejaskan peluang tuk dapatkan anak
2. Punca rambut cepat gugur
3. Menyebabkan leher, lutut, sendi , bahu & tulang belakang sakit
4. Pening kepala
5. Gangguan haid

Aku dan baju kurung



Nak join contest nie klik deeyamorten



Saya rasa diri saya sgt cumil bila pakai bju kurung purple kaler......terasa cam budak2 baru nak masuk sekolah menengah jer padahal umo dh byk dh...nak masuk 29 thn ujung thn nie....

Tag:

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER



Sudi-sudikanlah diri tuk jenguk blog sya yg x smpai sethn jagung pun.....masih terlalu baru & masih xde idea aper yg nak dibuat tuk memeriahkan blog saya nie

Harap abg ben & kawan2 dapat bagi nasihat & komen la apa2 yg patut yer

Pada blogger2 baru meh kita join kt Abg Ben - Blogger baru jer

Tuesday, July 19, 2011

Hizami, Nak Header Satu!




Ke hadapan Hizami, saya nak header satu sebab saya x berapa pandai dlm bab edit mengedit tuk wat header yg menarik

Tag:
belogchemad

Klu nak join, klik banner kt atas tu

Saya dari Universiti Utara Malaysia



Jom jawab soalan pulak.

1. Nama panggilan?
- Family panggil "Lini", kawan, keluarga mertua & ipar duai panggil "Sue", ader gak yang panggil "Nini"

2. Universiti mana korang (aku) dapat or tengah belajar or dah habis belajar?
-  Dah nak habis belajar dah. Dulu study kt Universiti Utara Malaysia

3. Course yang korang (aku) dapat?
- B.Finance :-)

Jom memancing

Pagi Ahad yg sungguh indah.....bangun pagi wat sarapan nasi goreng (tolong mak mertua masak- mcm baik jer kan), pastu gorengkan pisang tuk bekfes....sedapnyer minum lak air milo and teh o....

Lepas tu, masak nasi and mak mertua masakkan sayur lemak labu tuk bekalan semasa memancing. Nnt dah sampai kt Parit 4 Sungai Besar tu leh mintak tolong Mak Teh gorengkan ayam....

Nak tanya skit nie...kawan2 kenal x pokok per tu...??? Lalang....????  Isk..isk..isk...korang nie....Meh saya bgtau kat korang2 yg x penah tgk pokok nie...

Nie la pokok padi, yg korang duk makan nasi tu. Sebelum jd nasi, pokok padi nie dituai bru la jadi beras
  
Sejuk mata memandang


Sawah yg terbentang luas.....sungguh mendamaikan

Jom gie memancing nak x....?

Citer bab memancing nie. Saya x suka sgt memancing sbb dr kecik x penah pegang batang pancing pun..buluh pancing pun  x penah pegang. Sejak kenal ngan my hubby n kenal ngan dunia sawah bendang nie baru la tau betapa seronoknyer memancing.

Mula2 blaja memancing dulu....nak letak cengkerik kat mata kail pun  xtau..slow2 blaja ngan mak mertua...terima kasih mak.....sayang mak sgt2
Image



 Lepas dpt ikan tu, nak lepaskan ikan dr mata kail pun terkial2...mak mertua gak yg tolong buat...hehehe terima kasih  mak ...byk yg saya blaja dr mak mertua saya nie.



Okey la jom kita g memancing dan tgk hasilnyer.
 
Jangan tgk gelang tu ek, sila tgk batang pancing tu.....saya tgh memancing nie


 Siapakah gerangan wanita ini...inilah mak mertua saya.  Nama mak saya nie Pn Noor Habibah Bt Hj Arshad




Masing2 duk leka memancing.....





Kita main bakar-bakar

Sabtu baru nie blik kg my hubby kat Sabak Bernam

Xde aktiviti nk buat memandangkan my hubby kena kerja kt Kuala Selangor.

Apa nak buat ek.......????? Kita main bakar-bakar la ek...... Bawah nie menu tengahri, masak simple2 jer la...byk sgt lauk karang x terjamah lak.


Ikan keli bakar - Adik Iwan yg bakarkan

Ikan keli bakat Part II

Kicap, air asam, ikan goreng

Nie lak labu air masak gitu2 jer

Ikan pari bakar

Malamnyer lak kitaorg g Sungai Besar. My hubby teringin benor nak makan durian padahal nak makan seulas dua jer, dia mana boleh makan durian byk2.....My hubby n adik Iwan pilih durian de la dlm 10 biji...mak aiii byknyer

Nie jer yg berjaya di snap yg lain dh selamat.......

Tinggal kulit...siap tuk dibuang.....

Monday, July 18, 2011

" Pencarian URL blogger paling unik"


URL saya bersempena dengan nama satu watak dlm drama jepun iaitu "Azumy Ryuu" yang dilakonkan oleh Dohmoto Tsuyoshi. Lini tu pulak adalah nama singkatan sya Suhazelini. So saya gabungkan jadi la "azumylini"


Dohmoto Tsuyoshi - Cute sgt2 kan..kan..kan?
Watak ini dimainkan dalam drama jepun berjudul  Ao No Jidai /Blue days / La periode bleue / Time of youth / The misfits (bykkan sgt maksud tajuk citer nie kan..kan..kan). Drama ini dimainkan dlm sekitar thn 1998.

Suka sgt kt watak lelaki nie sbb dia cool sgt2. Pastu bila tgk drama tu mesti penonton perasan yg lelaki ni suka masukkan tgn dia dlm kocek seluar. Nmpk dia cute sgt masa tu.

Tagged:

Puteri Rimba
asyahirasya

Nk join ker..sila ke belogchemad

Saturday, July 16, 2011

BEN ASHAARI : RAYA



Raya..?

Bila sebut pasal raya semua org ingat Hari Raya..tapi jgn kita semua lupa benda yg rapat dgn perkataan "raya"....

mari tgk apa yg kwn2 kita pk bila sebut ttg "raya.  Mari tekan kat Abg Ben:Raya

Friday, July 15, 2011

Fireproof....



Ader sape2 yg pernah tgk movie nie??

Movie sebenarnya dah lama maybe dlm thn 2008 @ 2009. Pertama kali tgk citer nie di Astro. Saya nie jenis susah nak nangis mcm keras hati skit la. Tapi klu de hal yg melibatkan family mudah sgt tersentuh ( pasal family semua org pun touching lebih kan).Berbalik ngan movie "Fire Proof" nie sipnosisnyer begini:

Caleb Holt (Cameron Kirk) adalah ahli bomba di Albany, Georgia yang memegang moto "Jangan sekali-kali meninggalkan pasangan anda di belakang". Walau bagaimanapun, hubungan dengan isterinya Catherine (Erin Bethea) mengalami krisis dan isterinya meminta bercerai.

Krisis ini bermula apabila, Catherine tidak suka ketagihan Caleb terhadap pornografi, Caleb menyimpan duit untuk membeli bot tanpa menghiraukan bahawa ibu Catherine yang kurang upaya memerlukan peralatan hospital serta insurans mereka tidak meliputi keperluan ibu Catherine.

Apabila Caleb memberitahu bapanya, John, tentang perceraian yang akan berlaku, John mencabar Caleb untuk melakukan ujian 40 hari yang dipanggil "Love Dare", dan Caleb bersetuju. Pada mulanya Catherine meragui keikhlasan Caleb itu dalam cubaan beliau untuk memenangi hatinya. 

Dalam masa yang sama, di hospital di mana Catherine bekerja, Catherine mengurat  Dr. Gavin Keller (Perry Revell), yang tidak tahu dia berkahwin. Catherine tidak memakai cincin perkahwinannya.

Caleb meneruskan cabaran 40 hari: Caleb mula melakukan lebih banyak kerja-kerja rumah dan menjalankan lebih banyak suruhan untuk Catherine, dan meninggalkan mawar itu. Caleb cuba utk tahan diri dr melihat pornografi dengan memecahkan komputernya.


Continue........

Untuk cerita selanjutnya tgk sendiri la movie nie bru boleh dapat feel. Banyak moral yg boleh kita dapat melalui movie nie. Salah satu drpadanyer, ader scene di mana Caleb sedang berborak dgn ayahnya dan di situ ader lambang salib. (Jangan ambil nilai negatif dr filem ini. Lihat, hayati, berfikir dan belajar dr setiap kesalahan yg dilakukan). Ayahnya memberi nasihat ttg ketuhanan.

Maksudnya apa saja yang kita lakukan tidak kira kecil ataupun besar jangan sesekali lupa pada ALLAh swt. Kerana kita hanya mampu merancang dan Dia yang tentukan segalanya . Di samping itu kita perlu berusaha kerana tanpa usaha semua impian tidak akan menjadi nyata.

Jom gie pasar beli baby...!!!



Saper2 yg baca tajuk aku nie sure kata aku mcm2.... before u all nak mengata tu baca dulu dialog kt bawah nie :

(Di pagi Ahad yg cukup indah - thn lepas punya citer)

Bibi:Comey
Abah: Bibi nak pegang x?
Bibi: x nak
Abah:Nah pegang pipi baby nie

(Tetiba jer Bibi terus cium baby tu sampai baby tu lemas and nangis)

Abah: Nape wat camtu, kan dah nangis dah
Bibi: Bibi tgk pipi dia merah2
Abah: Tggu sini abah nak bg kat mak baby nie semula

(Lepas abah aku dah bg baby tu kat mak baby tu)

Bibi: Abah, jom gi pasar kita beli baby byk2
Abah: Mana de org jual baby kat pasar
Bibi: Bis tu baby tu dtg dr mana?
Abah:Eeerrrr......dr perut mak dia la (dgn nada serba salah)
Bibi: Bibi dari perut mama la yer
Abah: Iye la
Bibi: Boleh x abah masukkan Bibi dalam perut mama semula
Abah:Mana boleh x muat la
Bibi: Bibi balik tanya mama boleh ker tak boleh

Tu la di antara dialog a.k.a borak2 antara abah aku n adik bongsu aku, smpai skang klu aku teringat sure tergelak sorang. Penah x korang layan soalan budak2 sampai korang terkedu nak jawab camner?

Segmen : Gadget Kesayanganku



nokia-6600i-slide-02
Nie la handphone yang saya guna sekarang


Malunyer nak tulis kat sini......

Lini guna HP Nokia 6610i slide (mcm gambar kt atas tu)
Dah pakai HP nie lebih kurang 2 thn lebih
HP nie adalah hadiah dr husband lini.....

nak follow, Klik tomey tomey
 

Blogku belum popular..

Lulu pages

Blog saya nie x popular sbb masih baru lagi.....byk benda nak kena blaja tuk popularkan blog aku ini.

Kepada kawan2 yang pakar dlm dunia blogger nie, sudi2kanlah turunkan ilmu blogger kpd saya...hahahaha

Mari sama kita join, klik Lulu Comey

Thursday, July 14, 2011

Berblog.....sangat menyeronokkan


Nampak gayanyer mcm nak kena sambar 1 biji laptop jer. Tangan nie dah macam gatal2 nak menaip jer. Karang berblog kat ofis.....keje ofis semua tak buat..kes naya tu....hehehehe..

Semakin seronok membaca blog2 owg lain. Byk ilmu yg dapat dikongsi bersama. Byk benda yg baru aku taw mengenai blog nie. Blog juga boleh wat duit....Tak sangka betul la

Nmpk gayanyer kena wat budget semula nie tuk dapatkan laptop sambil tu leh wat keje kat umah kan...byk faedahnyer.....nk guna PC hubby...de 4 kepala nk guna..aku? pastinyer org yg terakhir akan dpt guna PC tu

Harap2 ujung tahun nie dapat bonus, leh la sambar 1 laptop.....semoga impian murniku ini tercapai...amin...

BEN ASHAARI , AWAK la pulak



Macam-macam Abg Ben kita nie

Buat kawan2 meh la kita join Abg Ben ye.....Klik Abg Ben Cute

Singgah blog aku sat, bleh ?



Baru jer jap td singgah blog Abg Ben, Abang Ben buat segmen lagi untuk blogger baru .......

Sesiapa nak join klik SINI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...