Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin



Linniey mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari RAya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin buat semua blogger.

Semoga kedatangan Syawal kali ini memberikan kebahagian dan rahmat buat kalian. Semoga berbahagia di hari lebaran ini.

Semoga selamat pulang ke kampung halaman masing2. Berhati-hati di jalan raya dan sentiasa berwaspada

Tuesday, August 23, 2011

Patung monyet diguna untuk cegah pandu laju ~ China


CHANGSA - Polis China menggunakan patung-patung monyet yang dipakaikan dengan jaket pemantul cahaya sebagai usaha untuk menghalang pemandu memandu kenderaan dengan laju, lapor sebuah akhbar kelmarin. Patung-patung itu diletakkan di tepi jalan raya di bandar ini.

Beberapa pegawai undang-undang di bandar ini berharap patung yang ganjil itu akan dapat memberi peringatan kepada pemandu supaya jangan melanggar undang-undang. Salah satu daripada idea unik itu dilaksanakan di sebatang pokok.

Beberapa patung monyet yang memakai jaket tersebut berlonggok di pokok tersebut. Salah satu patung tersebut dilihat bergayut pada dahan pokok itu. - Agensi

p/s: Terdengar topik dalam radio Hot FM pagi td tentang cara untuk elakkan pemandu Malaysia memandu laju di jalan raya. Seperti kata Man Raja Lawak " Kita sediakan banner yang tertulis Jualan murah kain kapan sehingga 80%" atau " Batu nisan segera untuk ditempah". Banner2 ini diletakkan di sepanjang jalan raya termasuk lebuh raya

Friday, August 19, 2011

Kena siku

Assalamualaikum kawan2....

Hari nie dah masuk hari ke-19 kita berpuasa. Alhamdulillah......harap dapt melaksanakan ibadah berpuasa ini lebih baik dr tahun2 sebelumnya.

Cerita yg x best di pagi Jumaat yg mulia ini. Pg td naik komuter mcm biasa la ~ pg2 mmg x penah masuk coach wanita pun ~ de la sorang mamat cina nie berdiri di sebelah saya, dlm hati aku tingginyer mamat nie ~ tgh ngantukkan..so layan la mata..tutup mata tp bkn tido pun

dup.... ~ bunyi aper tu? mamat tu tersiku muka saya la plak ~ adei sakitnyer ~ merah muka mamat tu. Sepatutnyer muka saya yg merah sbb tahan sakit dan malu kan? Dia ingat saya nk marah dia la. Tak tahu la baper puluh perkataan "sorry" mamat tu lafazkan ~ Mujur gak dia cakap sorry klu x mahu angin satu badan nie


p/s: Jgn simpan marah di dlm hati kelak ia akan membakar diri



Wednesday, August 17, 2011

Bersawang


Dah bersawang blog saya nie....

Last update rabu lepas tu. Ingatkan weekend boleh la nak update sana sini. Busy dgn kerja rumah yang tak habis2. Lepas tu dah penat lelapkan mata kejap. Petang nak sediakan juadah tuk berbuka.

Berserabut otak bila memikirkan raya dah hampir tiba. Rumah x bercat lagi. Langsir baru tak beli pun lagi. Tahun nie pertama kali beraya di rumah baru. Sebelum nie duk menyewa jer takde la excited mcm thn nie nak hias2 rumah. Tp pada hakikatnya saya nie bukan lah reti sangat nak hias2 rumah nie.

Tgklah mcm mana nnt......

Wordless Wednesday #5 Kitabku

Friday, August 5, 2011

Bloggerwan dan Bloggerwati dicari chegu zubir

http://4.bp.blogspot.com/-v5uWjXJU2OM/TcLfiMOLdSI/AAAAAAAAAPk/L1ZLeVdhZvo/s1600/cz.jpg

Saya mahu jadi Bloggerwati di Blog Chegu Zubir

Tag:
http://rawkkstylo.blogspot.com/
http://cikyuz87.blogspot.com/
http://luvabenbaby.blogspot.com/
http://shahimarzone.blogspot.com/

Buat layout sendiri.....????

Layout sendiri......???

Dalam hati teringin sangat nak wat layout sendiri tuk blog "a walk to remember". Cantik sgt rakan2 blogger wat layout....sgt kreatif.

Try cari tutorial kat tenet....kebykkannyer guna photoshop. Selain dr photoshop de x perisian lain ek?

Esok kena try wat nie.....harap2 esok de masa tuk hadap pc..


Thursday, August 4, 2011

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday #3 Catur



~ Hidup ini adalah percaturan ~ perlu kebijaksanaan utk merancang ~ apabila anda gagal untuk merancang, anda merancang untuk gagal ~

Tuesday, August 2, 2011

Puasa #2

Puasa #1

Mlm td mcm x larat nk update jer sbb masa berbuka semlm tetiba mcm xde selera nak makan. Hanya minum air tebu, pastu makan seketul kuih kole kacang  dan meratah ikan keli bakar sahaja....

Nape gitu ek? Saya pun x tau "Apa kena ngan saya nie?"

Ingatkan seblm tido ade la selera nak makan nasi...still sama gak....meratah ayam golek jer sambil tgk "Senjakala".....

Puasa #2


Dalam kul 10.30 pg td, gi market kt Sabak Bernam lepas tu terus gerak blik Meru~sampai Meru dalam pukul 12 lebih.

Petang nie dlm kul 3 nak pergi cari barang rumah skit~Pasar Ramadhan? Ari nie maybe x pergi kut nyer.

Alhamdulillah, mujur masa sahur de selera nak makan nasi...huhuhu klu tidak~berlaparlah aku ari nie

Menu tuk berbuka dah de ~ Ikan masak acar kuning, ayam goreng & sayur campur~simple jer kan....:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...