Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Tuesday, April 10, 2012

: : Buat semak kepala otak jer : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 


Semak kepala otak ni.

Hari ini entah dah kali ke berapa puluh bos minta saya hantar appraisal form.

Saya tanya balik semula la...Appraisal form tu untuk apa?

Kalau diikutkan dah 5 tahun isi appraisal form tu tapi apa kejadahnya.

Dah la kenaikan gaji takde.....Bonus? Jangan nak mimpi la nak dapat. Kalau semua tu xde, buat apa nak isi appraisal form tu lagi..xde maknanya...tolak tepi jer...pandang sebelah mata.

Bos tu perlu berterima kasih kat saya sebab saya masih setia dekat dia walaupun kerja kat sini xde langsung benefit.

Dah la insurance pun xde (mujur de beli insurance sebelum nie), nak claim ( dengar dia membebel berjela2 dulu baru dapat) , nak amik cuti pun payah bila tak amik cuti mula la tanya (Bila u all nak habiskan cuti?),datang keje ontime kena marah, balik ontime pun kena marah (kalau datang awal dan buat OT bukan dia nak bayar pun, pastu mulalah cakap u all amik kesempatan xde kerja tapi buat OT)

Nak tengok jugak la kalau saya berenti kerja kat sini ada ker orang tahan kerja ngan ko macam ##@@%^. Mujur masih ada sabar, kalau takde dah lama saya blah dari ofis nie. Tak mati kalau saya tak kerja kat ofis nie.

Saya yakin rezeki Allah swt ada di mana-mana.

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu". 

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

6 comments:

  1. sue~sabarnya sue.lama gak boleh bertahan kan..kalau orang lain dah lama cabut dah..tak tahan la keje kat tempat cam tue~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah swt berikan Sue kesabaran yg sgt baik...masih boleh sabar dgn keadaan mcm nie...kerja xde masalah..org yg wat masalah pada sue

      Delete
  2. wohoooo...manyak sabar ooo ini Puan Lini...kalau Cik Ngah dah lama blah..biar kerja banyak n busy tapi hati senang,bos baik...gheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hajat mmg dah lama nak blah tp akak2 kat HKL tu kata jgn la dulu....nnt dioarg xde kawan

      Delete
  3. Exactly what I felt waktu bekerja di MPH Bookstores dahulu. The company is very good, but the people who control the department tu yang #^%$ gila. I was there for 5 months only, walaupun sayang nak tinggalkan because of the environment and met some new friends.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu diiuktkan hati dal lama tinggalkan company nie...tp syg sbb nak masuk 6 thn dh keje kt sini

      Delete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...