Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, April 20, 2012

: : Eyeliner buatku menangis : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 


Saya ni simple orangnya, xde la nak make up bagai untuk ke ofis. Cukup tepek bedak Miyami dan pakai lip gloss....pagi nie teringin sangat nak pakai eyeliner. Budget nak wat mata tu jadi luas and besar la....baru la comel kan.

Try pakai baru half way mata kanan, airmata dah start bergenang. Oh airmata jangan la kau menitis.....akhirnya airmata yang ditahan-tahan tadi jatuh jua.

Pagi-pagi hari lagi dah menangis. Mata berair dan bertukar warna merah. Nie yang x suka nie. Itu lah kelemahan saya, saya tak boleh nak pakai eyeliner sbb bila pakai mata jadi cam geli2 pastu gatal2 mula airmata tu laju-laju jer kuar.....terpaksa la amik tisu lap semula eyeliner tu. Budjet nak lawa ari nie terpaksa la dibatalkan serta merta.

Teringat masa disolek pada hari pernikahan 2 tahun lepas, mak andam dah hilang akal camner nak wat. Bila dia nak pakai eyeliner mula la airmata saya nie merembes keluar. 

Mak andam : Jangan la nangis, orang nak nikah kena la hepi...

Saya: Akak...saya bukan nangis nak nikah tapi mata saya nie gatal, saya x leh    pakai eyeliner

Mak andam: Akak ingatkan kamu sedih nak menikah td. Hehehee (Ketawa mengekek ngekek) ...

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

26 comments:

  1. hehehe..mmg bab pakai benda alah ni..mmg tak tahan..geli pon ada sampai kena marah.."kang tercoocok mata tu..cuba duduk diam"...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentiasa mencuba tuk pkai tp masih belum berjaya sepenuhnyer...

      Delete
  2. cuba beli yang liquid..lembut sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie lg satu , yg liquid tu penah pakai, sbb yakkan x berbendung masa kecik..hbs comot..hahaha

      Delete
  3. kih3.jangan beli yang pensel..pakai yg liquid la..:)

    ReplyDelete
  4. Ini alahan nama dia dik... tak apalah dah cantik tak payahlah menyusah nak pakai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahan yer...saya x tahu pulak. cantik? tq kak ^__^

      Delete
  5. saya pun tak pandai pakai eye liner mahu pun make up bagai artis popular..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. make up nipis2 jer..nak elakkan muka nmpk pucat

      Delete
  6. heheeee...kesian kt awakk...xpela..mate dah cantek dah tuh..tu psl eyeliner tidak diterima oleh mata awak..:D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. tu la qhaifa, mmg suka tgk org pakai celak...cantik

      Delete
  8. akak sue pakai yg liquid punya...
    mcm azie tk pakai sblh bwh ..nt cm akak gak meleleh airmata..just pakai yg atas je hehe

    ReplyDelete
  9. su takyah mekapla...su kulit bersih, natural beauty...suwit aje ^_^ heheee... su pakai miyami ye...samela kite...heheee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee...^__^ jd kembang bila Mrs Z puji.....a'ah mmg pakai miyami jer. dekat 4 thn pakai nie

      Delete
  10. hehehe .. tergelak jap Tia baca entri akak ni .. ala , hbis tu masa akak nikah tu mekap cane? tak pakai eyeliner langsung lah eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai gak tp sikit jer la...kena airmata kan so eyeliner ilang

      Delete
  11. Aju mmg tak pandai pakai eyeliner, senyum baca entry ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...