Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Wednesday, April 25, 2012

: : Kecewa sangat -sangat : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hampa kecewa sedih semuanya bercampur baur. Hari nie dah 25hb. esok saya dah start cuti. Cek gaji tak dapat lagi. Tadi mesej akak yang uruskan bahagian payment. Akak tu kata cek dah ada tapi kena tunggu doktor ke-2 sign kan cek tu.

Doktor ke-2 nie satu hal. Dah tahu hujung bulan sentiasa sibuk sign la cek tu awal2. Ini tak ikut suka jer bila nak bagi gaji. Kalau gaji saya ribu riban macam doktor tu saya x kisah la gaji lewat 2 3 bulan pun still boleh hidup lagi. Nie gaji cukup-cukup makan jer. Dah la ujung2 bulan banyak benda yang nak kena bayar.....loan rumah....insurans......bil elektrik....bil astro....

Akak tu kata petang esok baru doktor ke-2 free, nie yang angin satu badan nie. Kalau petang esok baru nak sign hari apa bos saya nak bagi cek tu.....belum tentu ari jumaat dia rajin nak kuar semata-mata nak gi amik cek kat sana. Paling koman cek tu clear dalam masa 3 ari....jawabnyer rabu depan la baru cek clear.......

Banyak plan musnah sama sekali. Mood nak bercuti pun jatuh menjunam. Tension la kalau macam nie.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

13 comments:

  1. Replies
    1. mmg sabar nie....klu x..dah lama diaorg kena serang hendap ngan saya

      Delete
  2. Sabar jelah awak, mungkin Allah nak berikan sesuatu yg lebih baik tu untuk awak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye..Allah swt telah merancang sst yg lebih baik utk saya

      Delete
  3. laa..sabar ye..nnt kang, kengkawan yg lain duit dh hbs, kamu bru nk dpt duit..kan bagus cmtu..hihi..thnk positif k..(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg think positif la nie..klu x dh lama report kt pej buruh

      Delete
  4. apa bole buat..terima je la se adanya.. :)
    aku pun x gaji lagi woooo.....hohohoooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. pak su...kita serupa.....isk isk...sebaknyer

      Delete
  5. memang tension ongkos tak ada nih.....
    kena selalu call opis tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu tggungjwb diaorg kan..mesti la diaorg kena pk...kita nie pkerja jer....gaji bukan byk mana pun

      Delete
  6. ishh sakitnye hati kalo mcm tu..awk keje kat klinik swasta ke? doc ni xphm situasi org bwh..xjaga kebajikan lgsg lah kalo gni caranya..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...