Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, April 26, 2012

Macam mana boleh lupa nie ?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Baru jer sampai rumah nie. Dalam pukul 8.45 malam td gi rumah adik ipar namanya Ija kat area Wangsa Maju. 

Saya ader cerita di sini tentang plan saya minggu nie. Nak bawa Tenggiling balik Kelantan, tidak la. Bimbang Tenggiling wat hal kat tgh2 jalan nie, kan naya jer. Dah la gaji tak dapat lagi. Kisahnya ada di sini. Jadi dengan budi baik adik Ija, dia sudi pinjamkan Kenari kesayangannya untuk kami. Baiknya hati dia. Dia nie bagus, tak kedekut, suka belanja family makan2 dan byk lagi la semuanya baik2 belaka.

Alkisahnya, semasa on the way nak balik dari sana,tiba-tiba baru teringat kunci rumah tertinggal dalam Tenggiling. Macam mana la saya dan husband boleh lupa tentang kunci rumah. Mujur adik Iwan ikut sekali dan dia ada bawa kunci spare. Alhamdulillah...kalau tak ada kunci spare tu jawabnya kena patah balik pergi Wangsa Maju la.

Muda-muda lagi dah jadi pelupa.....aduyai....muda lagi ker? Baru 30 thn so muda lagi la kan..kan..kan....? Banyak sangat benda yang nak difikirkan. Otak jadi serabut.

Esok kena wat kunci pendua semula. Itulah takde keje cari keje. Mujur esok dah start cuti.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

6 comments:

  1. banyak fikir bah tu...hehehe

    jom singgah baca

    http://kancil8349.blogspot.com/2012/04/jawapan-wordless-wednesday-35.html

    ReplyDelete
  2. salam...

    pelupa tu penyakit biasa..:))
    nak bagi lupe dan ingat sekali..kena gantung kan objed sekli ghan kunci tuuu..
    meh cni http://kejoracraftloveu.blogspot.com/2012/04/keychain-angry-bird-yang-sedang.html
    tq

    ReplyDelete
  3. len kali gantung kunci kt leher ye cik kak..hihi(^_^)

    ReplyDelete
  4. muda la lagi tuu...masih comey lagi...
    lain la mcm kakain dah nak hampir senja dahh..lagi la penyakit lupa selalu jer datang...

    ReplyDelete
  5. sebaej ada spare.. besela lupe2.. saya pon kuat lupe hehe

    ReplyDelete
  6. Salam kenal...biasalah tu, hubby akak lagi terok kalau bab lupa ni. Sampai anak akak kata, ayah lebih teruk dari dia...hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...