Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, May 17, 2012

: : Blackout ker ? : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Tak pasal-pasal malam tadi tidur berteman kan nyamuk. Dah la panas membahang. Habis mandi peluh. Nie semua gara-gara husband la nie.

Alkisahnya mlm tadi saya tido pukul 12.15 pagi. Tak sedar la bila masa pulak hujan ribut melanda. Sedar-sedar baju basah dek peluh yang mencurah2 keluar. Buka mata gelap dunia. Eh eh saya buta ker? Tengok keliling gelap yang amat tapi masih ada cahaya dari luar tp samar2 jer la. 

Dalam hati " Orang tua nie, rajin pulak dia tutup kipas". Tangan duk raba-raba cari suis kipas. Tik..tik..tik...apahal tak berfungsi nie. Nie yang nak marah nie. Terdengar suara husband 
"Tido la yang, umah kita blackout". huh...terpaksalah tido dengan keadaan panas cam duk dalam oven tapi kat luar hujan lebat....

Kul 5.15 alarm berbunyi, mati kutu la nak cari lilin. Mujur teringat lilin ada atas meja komputer. Meraba-raba dalam gelap. Tengok ke arah dapur...Hah......biar betul nie? Selak langsir pintu...biar betul nie?

Kenapa umah belakang ada jer elektrik? Rumah sebelah, umah depan sama gak de elektrik. Ok xpe jap lagi siasat yg penting mandi dulu.

Pasang lilin pastu menuju ke bilik air. Letak lilin dkt ngan kolah dgn secara tiba-tiba..Gullp....lilin jatuh dalam kolah. Gelap semula. Tak fikir apa-apa..mandi dalam kegelapan.Siap mandi terus kejutkan husband. Mintak husband tgkkan

Rupa-rupanya rumah kami jer yang blackout sbbnya...mlm td hujan lebat...air hujan terkena kat wayar lampu hiasan kat pagar rumah...so secara automatik kena tendang la...En husband lak bijak ke main tak gi check....pagi tadi boleh dia sengih cam kerang busuk..Nasib baik husband kalau orang lain dah lama saya bagi flying kick.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

8 comments:

  1. mmg seksa letrik x der khen
    panas ngan nyamuk 2 benda yg gabungan best hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyamuk menyerang ngan ganas mujur xde kesan gigitan nyamuk...

      Delete
  2. alahaii kesiannye awokk..

    seriyes ko xde letrik mau bole pingsan hokeyy..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg nak pengsan..mujur de mood nk g keje ari nie..

      Delete
  3. kite pernah kena nasib yang sama.. dok rumah sorang-sorang sebab hubby gi mancing.. seriously takut. start aritu dah tak bagi hubby gi mancing malam-malam gi.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu saya serius takut duk sorang2 pastu xde lektri..mau nangis..dah la saya nie spesies penakut

      Delete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...