Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Monday, May 7, 2012

: : Ke mana Kita? : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sabtu baru-baru nie saya bersama keluarga sebelah suami ke Perak atas undangan majlis perkahwinan seorg sedara lelaki. Pergi dengan 2 buah kereta jer. 

Memandangkan majlis akad nikah akan berlangsung selepas maghrib jadi kami singgah rumah seorang saudara di Kampung Gajah dahulu. Selepas seronok beristirehat di situ kami bergerak semula ke Chemor. Destinasi dituju kali ini ialah homestay tempat kami bermalam. Jauhnya homestay ni. Alhamdulillah mujur ada dari tak ada langsung. 

Mujur ada GPS my hubby akhirnya dapat jugak cari homestay ni. Terima kasih kepada Pak Su kerana sudi tunggu di tepi jalan raya. Dari jauh kelihatan Pak Su bersama handphone ...boleh lak berblog di tepi jalan raya.....dah nak senja tu....huhuhuhu....

Majlis akad nikah berlangsung selepas maghrib. Disebabkan kami lewat bersiap jd kami adalah orang yang terakhir menuju ke masjid.Tapi masjid yang mana satu nie? Nie lagi satu masalah terbesar. Masalah komunikasi.

Lepas call sorang sedara nie, dia kata majlis kat Masjid Jelapang. Tekan-tekan GPS.GPS tulis location not found.Eh apasal nie? Lepas tu call lagi sedara tanya kat mana masjid tu. Dia kata Masjid Kelebang Jaya. Tekan-tekan GPS. Location not found jugak.

Nie nak marah nie. Alih-alih saya taip kat GPS tu "Jaya" terus keluar macam-macam "Jaya". Rasanya ini lah tempat yang patut dituju

 Lokasi Sebenar : Masjid Taman Keledang Jaya

Sampai-sampai majlis akad nikah dah selesai. Dengan sekali lafaz Abang Faisal telah selamat dinikahkan dengan gadis pilihan hatinya iaitu Atun. Tahniah Abang Faisal. Semoga perkahwinan berkekalan hendaknya hingga ke akhir hayat.

Lucu betul la. Tak pernah lagi jadi gini seumur hidup saya. Apa-apa pun sst pengalaman yang sangat best. Yang lagi best sebab dapat bersama-sama ngan family sebelah suami saya

2 minggu lagi kami akan ke Jengka 10 untuk majlis sambut menantu pulak. Seronoknya dapt jalan-jalan ke Pahang lagi

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

16 comments:

  1. wah..mujur ada gps yer..canggih dah laa ni..

    ReplyDelete
  2. rasanya kalau tak ada gps mesti lambt sampai kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dya..sbb tempat org kan...dah la jarang g sana....

      Delete
  3. Musim kenduri ker skrng ni???
    Syok la blh nk nasik minyak
    Ai dh 3 yrs x g kenduri taw

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. masa kawen kita org dtg so inilah masanyer berbalas kunjungan ^__^

      Delete
  5. sekarang musin org kawin kan...lg 2 bulan nak puasa...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...nie pun dgr2 de kwn baik nak kawen tp tarikh tak tau bila

      Delete
  6. ramai plk yg kwin ni.berkobar2 jgk dada ni.haihh..bilo den plk nk kwin nih +_+ umur da naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah..saya doakan semoga Allah swt mempermudahkan jodoh Abg stalker...amin

      Delete
  7. Replies
    1. teknologi amat memudahkan kehidupan seharian kita

      Delete
  8. Replies
    1. betul ker nie pak su..ker pak su wat lawak ngan sue jer nie

      Delete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...