Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Tuesday, May 29, 2012

Kembali bersiaran.......

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Sabtu baru-baru nie gerak ke Jengka 10 sebab ada jemputan kenduri kawen sedara husband. Gerak dari Meru dalam pukul 11 pagi macam tu lah.

Sebelum tu kami singgah kat Hutan Lipur Lentang. Bermandi manda di situ. Merka-mereka jer yang mandi manda. Saya teringin gak nak mandi tapi memnadangkan kesukaran tuk nak salin2 pakaian...sebab leceh kan...hajat nak mandi tu simpan jer....harap2 de peluang tuk singgah kat situ masa balik dari jengka 10 nanti.

Sampai kat Jengka 10 dalam kul 6.30 petang. Memandangkan kenduri nie dibuat di felda maka paham2 la.....tuan umah memang tak yah wat keje.....semangat gotong royong orang felda memang patut dipuji..... memang terbaik.....

Disebabkan keletihan tahap melampau saya tertido...penat sangat la....macam saya yang drive jer, driver relaks jer siap boleh sembang2 sampai kul 3 pagi.

Kenduri tu ari Ahad. Tak buat apa-apa pun sebab semuanya orang felda dah buat. duk lepak2 sambil borak2 ngan sedara mara belah husband.

Kul 4 petang gerak balik ke Meru. Singgah kat Hutan Lipur Lentang kul 6.00 petang. Hajat nak mandi dah ke laut. memang takde mood langsung sebab dah nak senja. Mandi pun tak puas. Tengok jer la budak2 dan bapak budak mandi.

Sampai Meru dalam pukul 8.30 malam.....kul 11 malam semua dah tido. Keletihan...perjalanan yang sangat panjang.......

Semalam saya masih bercuti sebab MIL, FIL dan saudara dari Kuala Selangor ada di rumah. Tak manis la tinggalkan tetamukan.....

Hari nie saya masuk keje dengan mata kuyu, badan sakit2, rasa ngantuk tahap gaban, rasa cam nak tido bawah meja nie jer.....

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

11 comments:

  1. hehe..sila tdo bawah meja.. sweety dulu2, penah tdo belakang rak buku..muahahah.. hentam sajork kalo dh mengantok sgt..

    ReplyDelete
  2. seronok masa felda nih..
    banyak kenangan sebab FIL bekas pengurus felda....semua bermuafakat tang kerja lebih2 lagi kenduri kawen.......

    memang letih badan kalau gitu gayanya...

    ReplyDelete
  3. kalau jalan jauh mesti letih...
    kt tempat keja nak tido nanti xpsl2 kena buang keja plak kan hikhikhik

    ReplyDelete
  4. semangat gotong royong org felda mmg terbaik la...

    ReplyDelete
  5. samala kita su... kalo jalan jauh mesti letih tahap melampau ngalahkan encik suami yang drive... dia relax je, siap boleh kemas2 barang dulu sebelum tido...

    ReplyDelete
  6. hihiii tibe2 sy tingat time keje dulu, mmg ngantuk sgt2... sekali dlm bilik tu hanya ada 2 org je dgn membe.. sy ambik peluang tido bwh meja jap.. hahhah

    ReplyDelete
  7. kenduri kat felda mmg best! semua gotong royong...kos pun jimat :)

    ReplyDelete
  8. silap....
    patotnya bawak tilam bantal sekali ke opis...
    leh tido bawah meja.....ekekkekee

    ReplyDelete
  9. Takpe sesekali.. Cuti sekolh begitulh.. Kena sacrifice utk famili... Balik ni rehat tauuu

    ReplyDelete
  10. 0opssss ! tdo bawah meja?ad0oiii jgn2 hehe
    hutan lipur lentang eyla belom sampay

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...