Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Wednesday, June 13, 2012

Banyaknya bang Aji........

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 


Masa lunch tadi terlebih rajin.Bukan terlebih rajin buat kerja ok tapi rajin jalan-jalan cari makan. Nak cari kudap2 buat ubat ngantuk.

Ofismate saya cakap ada kudap2 best so nak try la kan. Kudap2 a.k.a cekodok tp bukan cekodok pisang. Cekodok yang baru saya beli nie dibuat guna tepung gandum (sudah semestinyalah kan), ada ubi kentang yang di potong dadu, ada bawang, cili padi, ada daun bawang.

Pertama kali rasa cekodok nie...eerrmmm sedapnya. Rasa kali ke-2 semakin sedap, rasa kali-3 memang sedap tetapi..."banyaknya bang aji". berapa bungkus ajinomoto yg org nie guna.....

Lepas 1/2 jam makan cekodok tu terasa mcm nak pitam, kepala sakit sangat. Memang sah cekodok tu terlebih ajinomoto.

Saya nie mmg x berapa suka dgn ajinomoto. Kalau kat umah jarang sekali saya letakkan benda tu dlm masakan saya. Mungkin bagi kawan2 pasti kata " tak sedap kalau tak letak aji...mana nak ada rasa masakan tu"...betul tak? Lain padang lain belalangnya..lain orang lain ragam....

Nak tahu kenapa saya jarang guna AJINOMOTO, kawan2 boleh jenguk kat blog milik Azizi.

 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

9 comments:

  1. sweety pun jarang guna pak aji dlm masakan..slalu pakai secukup rasa tu je..huhu

    ReplyDelete
  2. kebanyakkan makanan yg kita beli kat luar mesti letak abg aji hehehehe

    ReplyDelete
  3. rumah sy mmg xpnh beli.. kalu kat luar mmg dorg guna kan..

    ReplyDelete
  4. salam..
    maaf mengganggu hehehe
    jom luangkan masa anda menyertai GA ohsem nie..
    hadiah sungguh lumayan..
    ape lagi jom jom jom

    http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/06/miss-jijie-1st-giveaway.html

    http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-nina-kiki.html

    ReplyDelete
  5. Ida pon x guna pak aji klo msk..tp kalo mkn kt lua,kompom ada pak aji neh kn...pas2 mmg skt kpla sgt2 lah..huuu

    ReplyDelete
  6. kat umah guna pak aji tp sikit2 jer la..

    ReplyDelete
  7. kalau masakan dirumah ni... mmg xde langsung bang aji tu..

    ReplyDelete
  8. rara pon xsuke pakai pak aji tu.idak lah sedap mana pon rasa nya kan.

    ReplyDelete
  9. eh dalam cokodok pon letak pak aji jugak ke? isk isk isk... nak selamat kita buat je sendiri su ^_^
    lama tak melawat blog su...bizi bebeno...rindu nak tgk kawan2 mengomel...heheee...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...