Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, June 14, 2012

Biar betul nie kak...gula-gula lada hitam?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Korang pernah tau tak kat Malaysia nie ada jual gula-gula lada hitam? Serius....saya baru jer tahu....betapa naifnya saya kan..kan..kan

Tadi ada kesempatan ziarah kawan lama keje kat HKL....pastu sebelum balik dia ada bagi gula-gula nie. Tak tengok pun masa tu.....terus masukkan gula-gula tu dlm beg....

Masa wat keje tadi ngantuk sangat...baru teringat ada gula-gula. Mata tepat tgk pembalut warna kuning dan ada gambar burung kenyalang tu. Dah pasti nie mesti made in Sarawak....."Gula-gula apa benda nie....tak pernah tgk pun....". Kat bungkusan tu tulisGula-gula Lada Sarawak dan lagi satu Pepper Sweets.

Nak tahu punya pasal gula-gula lada hitam ni, saya mintak tolong ngan En.Google..pastu terjumpalah info tentang gula-gula lada hitam di Pepper Candy dan di achiqlebon

Rasa gula-gula lada hitam nie mmg best...berangin gitu..tak berapa manis sangat...saya suka..saya suka...kat sini ada org sarawak ker? boleh kirim gula-gula lada hitam nie tak?

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

25 comments:

  1. saya pon xtau...klu rasa berangin gitu mmg saya suka hehe

    ReplyDelete
  2. Di Sarawak memang banyak gula2 ni. Kakcik tak suka sebab ada rasa pedas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedas ker kak cik...? lini rasa ok2 jer...

      Delete
  3. dya tak pernah rasa..n bru tahu ada perisa cm tu..huuhu

    ReplyDelete
  4. wahh..peliknya..kalau saya, mesti rasa pelik je nak try..

    ReplyDelete
  5. Pernah mkn tapi tak berapa kena ngan tekak hihi

    ReplyDelete
  6. Dlu slalu bli gula2 ni klu g srwk....
    Tp sy sorang je pn yg mkn...
    heeeheeh...

    ReplyDelete
  7. owh teringat masa zaman belajar,housemate br balik bercuti dr sarawak,bagi souvenir gula2 ni...mula2 rasa pelik lps tu ok gak rasanya hehehehe ^*

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 mmg pelik tp nah cuba mcm x puas hati jer mkn skit

      Delete
  8. gula2 lada hitam?? xpnh mkn pun.. dgr pun xpnh.. hihi

    ReplyDelete
  9. Owhh.. Baru tau ni Ada pepper sweet.

    Bagus untuk hilangkan ngantuk. Heheh

    ReplyDelete
  10. mak ai.. pestime dengar.. sedap ke... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap...cuba la...tp kena kirim ngan org sarawak

      Delete
  11. sy tggl kt sibu..tapi tak penah jmpe lak gula2 lada hitam..limited sedition kot..mgkin kt kuching byk la kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. org sibu rupanyer....x pernah jumpa kt area sibu ek...tmpt2 tertentu jer kut yg jual gula2 nie

      Delete
  12. salam semua..insyallah saya student UTHM nie bakal memproses dan mencipta gula-gula berasaskan lada hitam nie di JOHOR..tp maybe rasa lagi sedap kot..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...