Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, June 28, 2012

The Chaser

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Selamat bertemu lagi kita pada hari Khamis yang sungguh bahagia nie. Saya nak bagitau ni, ada satu drama baru yang kini ditayangkan di Astro -One HD (channel 393). Tajuk drama korea nie adalah "The Chaser"Drama nie menggantikan drama Fashion King yang telah tamat pada minggu lepas.

Meh kita review tentang drama nie. Sikit jer tau. Nak tau lebih lanjut kena tengok sendiri la.


Title: The Chaser
Previously Known as:Father’s War
Genre: Crime, Mystery, Action
Episodes: 16

Detektif Baek Hong Suk(Son Hyun Joo)kehilangan anak perempuan berusia 15 tahun dalam kemalangan kereta. Tidak lama lepas tu  isterinya meninggal dunia kerana tertekan di atas kematian anak kesayangannya itu. Beliau kemudian mencari kebenaran yang berkaitan dengan kematian anak perempuannya dan mengetahui kematian anaknya itu berkaitan dengan satu konspirasi politik.

Wartawan Seo Ji Won(Go Joon Hee) adalah anak perempuan pemilik sebuah syarikat besar. Dia membantu Detektif Baek Hong Suk untuk membongkar kebenaran di atas kematian anak perempuannya. Semasa membuat liputan berita, beliau mendapati bahawa abang iparnya Kang Dong Yoon (Kim Sang Jung), seorang calon presiden, terlibat dalam kegiatan rasuah. Berlakulah pelbagai konflik antara keluarga dan kebenaran.

Dapatkah Detektif Baek Hong Suk menyingkap kebenaran dan menuntut bela atas kematian anak gadisnya itu? Tak sabar nak tgk cerita nie smpai habis.....

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

6 comments:

  1. Ini kalau dah menonton tak boleh tinggal kemana dah kan.. Macam sedap juga tapi kakak nie jarang sangat menonton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu dh tgk sure x leh nak tinggal.....klu tinggal sure tak keruan.....

      Delete
  2. kalau teringat baru bukak siaran tu tapi asal bukak je mesti ada citer tak best..

    ReplyDelete
  3. wah...sis pn minat drama korean...dulu sy sllu ikut perkembangan citer ni..duk stay depan tv..sampai hb tegur...fanatik kat korean..hihi

    ReplyDelete
  4. Yеstеrday, ωhilе I was at woгk, my sіster stole my іphonе аnd teѕted tο see if
    it сan survivе a twenty fіve foοt drop,
    just so ѕhe cаn be a youtube sеnsatiοn.
    My apρlе iрad iѕ now broken аnd
    shе hаs 83 vieωѕ. I know this iѕ cοmpletely оff toρic but I had
    to shaгe it with sоmeone!

    Mу weblοg http://www.galaxynote2.fr
    Here is my webpage :

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...