Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, June 1, 2012

Dia usha saya la......

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Disebabkan penat sangat maka malam semalam saya tak memasak. Husband cakap beli je la. Singgah kedai makan kat area rumah. Sejak duduk kat Taman tu tak pernah pun beli makanan kat kedai area situ. Selalunya memang memasak jadi buat apa nak beli lagi kan...hehehhe...sengal betul

Dah sampai kat kedai. Yang kena order tentulah saya. Husband duk dalam keta sambil dengar radio. Bingit telinga. Suka sangat pasang radio kuat2...lepas tu bila org cakap...mula la tak dengar..apa..apa...apa...pekak dh teruk lebih dari pekak badak....

Meh kita order makanan dulu.

Saya: Encik, mintak tolong bungkuskan nasi goreng pataya, nasi goreng kampung pedas2 taw, tambah telur mata ek.

Org Kedai: Itu jer? Nak tambah apa2 lagi

Saya: Cukup la tu, makan berdua jer

Org Kedai:Tak nak cuba tom yam?

Saya: Tak pe lah. Lain kali kalau singgah saya cuba

Org Kedai: OK ( sambil tersenyum manis) 

Masa tunggu makanan order siap, saya lepak sorang2. Ajak husband tapi dia tak nak katanyer nak duk dlm kereta ada  aircond. Macam2 la dia nie.

Masa lepak sorang2 tu. Org kedai datang borak2

Org Kedai:Adik duk kat jalan mana? 

Saya: Jalan 6

Org Kedai:Dah lama tak nmpk gi kedai?

Saya: Nampak saya? Gi kedai?

Org Kedai: Adik kan selalu jalan kaki gi kedai beli barang dapur.

Saya: oooo.....kadang2 kalau rajin keluar jalan kaki beli barang dapur. klau malas singgah giant jer.

Org kedai: Dah lama duduk kat taman nie ker?

Saya: Dah setahun lebih dah

Org kedai: Baru jgk la yer

Saya: Tak de la baru sangat

Ting..ting....bunyi loceng..makanan dah siap. Org kedai berlalu dapatkan bungkusan tu.

Dalam hati ( ada mata2 yang memerhati rupanyer......bahaya nie). Takkan usha saya kut...bini org nie....tolong la

Org kedai: Nah dik, semuanyer RM10.50

Saya: Nie encik, terima kasih. (Sambil belek2 makanan..mana tau ada yang tersalah kan 

Tiba2 mata menangkap sesuatu ...

Saya: Encik, saya tak order tomyam nie

Org kedai: Tak pe, abang belanja. Rasa dulu sedap ker tak....nanti singgah sini boleh la order..tomyam nie yang terbaik kt area sini..

Saya: Terima kasih yer.....

Dalam hati (Biar betul dia nie bagi gitu jer. Eh dia de baca apa2 ker nie, tak baik berburuk sangka). Masa dalam kereta bagitau husband la org kedai tu bg tom yam suh rasa. Muka husband dah lain dah...

Masa nak gerak balik tu org kedai tu melambai tangan dan lemparkan senyuman kepada saya. Saya hanya angkat tangan jer

Husband : Saper tu? kenal ker?

Saya: org kedai tu la...dia yg bagi tomyam tu

Husband: Ader peminat nmpknya

Saya: Mana ada...pandai2 jer.

Ada riak2 macam jeles jer en hubby....itulah klu takut bini nie di usha org lain kali meh duk rapat2 sikit ek. Jangan sorang ke bulan sorang ke laut

 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

18 comments:

  1. ada mata-mata ni...
    kena hati-2 tau...
    jangan leka..
    ingat tu...

    ReplyDelete
  2. hikhik dlm diam saya di usha gituew auwwww
    terbalek plak ngan prgai my darl nak gi mana sure heret ai
    if ckp tunggu kat keta x blh kena paksa turun gak kecuali letih hahaha
    x per sekurang2 nyer next time singgah kedai tue sure ur husband turun gak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah husband turun sekali......tu pun klu dia beringat lah

      Delete
  3. kelakar juga baca dialog sue ni..so, kenalah hati-hati tuh

    ReplyDelete
  4. kalau sy,lepas order sy tunggu dlm kete je...rasa nak siap order baru keluar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. duk kt situ sbb nak tgk citer " seindah Sakura TV3"

      Delete
  5. Klu sy husband tk trun sy pn tk nk trun..jgn hrap la...hehe

    ReplyDelete
  6. bahaya tu kak lau org da usha2...hati2 ye :)

    ReplyDelete
  7. selamatkah tomyam itu dimakan? hehehe

    ReplyDelete
  8. uishhh kak bahaya tu ada mata yg memerhati..jaga2 (kiah propa) hahaha

    ReplyDelete
  9. tu maknanya su maintain cun lagik walaupon dah jadik dinda orang ^_^heheee...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...