Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, June 14, 2012

: : Salah dengar nie....................... : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Hari nie nak bersarapan apa ek.......semalam bw kat tuan punya tanah ainnoraini. Entry berkenaan dengan nasi lemak tu betul2 membuat saya terliur. Dah berapa bulan tak sentuh nasi lemak.

Pagi tadi dengan bangganya pergi kedai yg biasa saya singgah tu....

Saya: Kak, bungkuskan saya nasi lemak dengan telur goreng yer...

Akak kedai: Baik dik...itu ajer..air tak nak

Saya: Bungkusan air teh o ais sekali ek (pagi2 dah minum ais macam mana tak gemuk)

Akak kedai: Ok

Masa duk tunggu tu,,main game jap..ala bukan game best pun..main game bowling kt hp cap ayam jer....

Akak kedai: Dik, dah siap nie

Saya pun berjalan ke kaunter tuk bayar. Kena la bayarkan karang makan tak halal pulak kan susah jd darah daging....

Saya: Berapa kak?

Akak kedai: Semua RM6.00

Saya: Biar betul kak....nasi lemak RM 2.50 pastu campur air teh o ais RM1.50....baru RM4.00..mana datangnya RM2.00 lagi

Akak kedai: Nie nasi goreng.....

Saya: Saya tak mintak nasi goreng pun

Akak kedai: Tadikan adik cakap bungkuskan nasi lemak dengan nasi goreng?

Saya: Akak, saya cakap nasi lemak dengan telur goreng. (Saya salah cakap ker tadi)

Akak kedai: Maybe akak salah dengar la kutnyer

Saya: Maaflah kak klu saya salah ckp td (konfius masih bertanya dengan diri sendiri...saya salah ckp ker)

Tergelak sendiri.....mimpi apalah akak tu pagi2 telur goreng ngan nasi goreng pun boleh tertukar.....


Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

13 comments:

  1. heheh.. kadang2 dorg bz pastu byk order..mhybe tertukar2..hehehe

    ReplyDelete
  2. hahahha.. dah serabut pale agaknye..dh ramai2 order, bungkus je la apa yg patut.. haha

    ReplyDelete
  3. Akak tu pun tengah mamai agaknya.

    Dulu arwah bapa dan ibu kakcik berniaga kedai makan. Ada orang order teh o ais limau. Bapa kakcik pergi buat teh o ais lima gelas! Gara2 silap dengarlah tu. :(

    ReplyDelete
  4. Tersilap tu Sue. Tak mungkin nak order dua nasi ye tak?
    Tapi oklah kalau dia accept..

    ReplyDelete
  5. pandai akak tu suruh beli yer...huhuhu..makan besarlah pagi nie,..hheeh

    ReplyDelete
  6. Haha...awl2 pg mkn nasi lemak xpe..spjng hari nk guna tenaga. Saya pun dh lama, sbln kot xmknnsi lemak

    ReplyDelete
  7. habis tu uols ambil x nasik grng tu???
    betul la ai tgk n3 kaka aini pow terlioq bukan main
    plus balut ngan daun pisang tue
    nostalgia sangat ngeeee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...