Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Monday, June 18, 2012

Saya bukan Event Manager.....

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 


Monday is bad day..betul ker? Tak elok cakap gitu kan. Yang tak elok tu datangnya dari kita sendiri. Kita yang buat hari tu nmpk macam suram, kelam dan tenggelam macam kapal Titanic.

Pagi2 lagi hari nie ada meeting. Huh...Permulaan hari yang sangat tidak menyeronokkan. Meeting nie pasal event ofis yang akan berlangsung pada 14/07/2012 (Sabtu). walaupun event nie berlangsung selama 1 hari jer tapi punya lah byk benda yang nak kena buat.

Sebenarnya saya nie bukannya tahu pun pasal nak organize event2 nie. Tak pernah belajar pun masa sekolah2 dulu, masa kat universiti pun bukan amik course tuk wat event.

Nak jadikan cerita. Semua pasal hotel, surat invitation utk pusat2 dialisis , speaker, editor, doktor2 semuanya akan dihandle oleh bos dan dibantu oleh staf HKL.

Saya pulak kena handle bahagian registration, payment, nak kena follow up...tu tak termasuk lagi nak kena edarkan patient list, cetre report card dan borang2 tahunan bg pesakit2.....lebih kurang dalam 500- 600delegate yg akan turut serta dalam event tu...

Yang paling tension pasal nak buat proses..mesti ada black and white kan...sbb nnt nak bagi taklimat pada staff lain senang skit. Tapi nie yg buat saya geram sangat. dah buat proses elok2...bos gi tukar sana tukar sini...itu x kena ini tak kena....dah bagi idea paling best pun  x nak terima seadanya....apa nak dikata..bos kan..? Ikutkan jer rentak dia...sbb dia yang paling pandai..dia yg paling bagus kan...

Petang nie dalam pukul 3.30 ptg nak kena gi hotel tempat event tu berlangsung........nie benda yang paling malas......tapi kena gi jgk sbb bila dh tgk tmpt baru leh plan nak wat apa....sblm nie bos dan staf HKL jer yg gi tgk.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

11 comments:

  1. cike n dulu aktif berevent..hehe.. so lehla bawak skit ilmu kt tempat keje.
    cik en hanya beli novel RAM je.. yg lain kurang skit...malah xde la..

    ReplyDelete
  2. kire akk ne leh ajdi jd org penting company la ek... hahha.. hentam je kak.. janji nampak cam good2 kn :)

    ReplyDelete
  3. sy paling suka join event tapi x suka organize event...:)

    ReplyDelete
  4. Bila dah dilantik utk turut serta organise bermakna pihak sykt percaya. So jalankan tugas dgn rla hati dan kakak percaya Su buleh buat sebab itu dia pilih. masih ada masa lagi...

    ReplyDelete
  5. bila org dh bgi kepercayaan, harus buktikan kta mampu buat yg terbaik.. gud luck dear..(^_^)

    ReplyDelete
  6. Saya sgt suka bab event management, advertising & promotion ni.

    Sampai dah bersara masih on freelance. Hehe

    ReplyDelete
  7. gud luck..buktikan yg kita mampu lakukan...anggap ia satu cabaran :))

    ReplyDelete
  8. Salam Kenal. Esok akak pun sebuk jadi event Manager kat SMIDEC 2012, jemput datang

    ReplyDelete
  9. bykkan bersabar..u can do it..good luck k..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...