Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Wednesday, June 27, 2012

: : Semuanya sudah berakhir .... : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

 
Pengakhiran drama yang menyedihkan dan menggembirakan..

Cinta putera tidak akan berakhir selepas 300 tahun. Cinta yang terhebat, Bu Yong @ Park Ha mencintai putera dan sanggup mati kerana putera. Akhirnya rahsia kemangkatan "puteri" 300 tahun lalu telah terbongkar.Putera baru menyedari yang Bu Yong mati kerana mahu menyelamatkan putera dan demi kerana cinta Bu Yong pada putera. Sebelum Bu yong menutup mata dan terjun ke dalam kolam, Bu yong berjanji yang dia akan bertemu dan mencintai putera sekali lagi pada kehidupan yang akan datang.
 
Inilah karma. Lahir semula dan mencintai lelaki yang sama. Oleh itu Yong Tae Yong muncul pada akhir cerita dan Park Ha menerima Yong Tae Yong. Pada bayangan Park Ha, Yong Tae yong adalah putera.

Namun ini semua hanya lah dalam cerita. Cerita mereka ditulis oleh penulis skrip tetapi cerita kita ditulis oleh Allah swt. Bukan semua percintaan berakhir dengan kebahagiaan dan bukan semua cinta berakhir dengan kekecewaan. Yang patah akan tumbuh yang hilang pasti berganti. Walaupun yang mengganti dan tumbuh itu tidak sama dengan seperti yang hilang. Lebih baik ada dari tiada. 

 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

6 comments:

  1. Mereka percaya pada re carnation boleh hidup jadi benda lain balik - sebab itu boleh jadi cerita macam tu...

    ReplyDelete
  2. saya baru start tengok cerita ni...:)

    ReplyDelete
  3. tengok sekerat je cite ni dah tu rasa bosan plak..

    ReplyDelete
  4. as salam..hi..salam perkenalan..1st time singgah sini.. :)

    Jom sunggah blog saya www.suriaqistina.blogspot.com & www.buluhvoice.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. wah, aku nonton baru sampai episode 10 :)

    salam kenal

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...