Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Wednesday, July 18, 2012

Serupa tapi tak sama..iye ker?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Dah agak lama my hubby duk tanya tentang movie korea bertajuk  Because I'm A Girl nie. Katanya lagu dalam movie nie best. Saya cuba cari dan bila tgk dan dgr. Movie nie seakan sama dengan movie dari Indonesia yang bertajuk Ungu Violet. Jalan cerita pun seakan-akan sama.  


Movie ini menceritakan kisah cinta luar biasa. Seorang lelaki yang bekerja sebagai photographer jatuh cinta pada pandangan pertama pada seorang gadis yang tidak sengaja dia temui.
 
Lalu pemuda itu bertemu lagi dengan sang gadis dan hubungan mereka semakin dekat hingga menjadi sepasang kekasih. Di bahagian tengah movie baru muncul masalah. Berlakunya sesuatu yang menyebabkan gadis itu kehilangan penglihatannya.    
Semenjak gadis itu buta, lelaki itu pun pergi meninggalkan gadis tersebut. Selang berapa lama kemudian, si gadis mendapat penderma mata hingga ia dapat melihat lagi. Setelah penglihatannya kembali, gadis itu mencari lelaki yang pernah dicintainya dulu.     
Di akhir movie ini, ini part paling sedih. Bila gadis tersebut mengetahui org yang mendermakan mata itu adalah kekasihnya sendiri. Anda saksikan dan menilai sendiri apakah pendapat anda sama dengan saya.  
 
Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

9 comments:

  1. Suka sy tgk citer korea. Tp suami sy xlayan pun citer korea. Best la awk suami pun kongsi minat

    ReplyDelete
  2. tgk video clip kiss tu memang sedih gila...kan best kalau endingnya diorg bersama :)

    ReplyDelete
  3. ungu violet best eh? nk try tgk la.. :) nk cri n download..

    ReplyDelete
  4. 1st tgk video tu mmg sedih kann..cantik pulak gegirl korea tu...
    blom tgk lg movie tu...
    sllunya citer pilipin sllu buat lakonan balik citer korea ni...

    ReplyDelete
  5. yg korea tu tak tengok tp ungu voilet dah tengok. ok jugak la citer dia ..

    ReplyDelete
  6. sesekali aja tengok citer korea ni...
    dapat yang best mesti nak tengok....

    ReplyDelete
  7. xpernah tgk la pulak cite nihh..heheee, tp cite korea kebanyakannya bestt..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...