Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, September 14, 2012

: : Hana Kimi ~ 3 version : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Walaupun orang dah muak bila baca entry tentang korea, saya tetap nak wat entry pasal nie. Saya suka share sesuatu yang kadang kala orang tak tahu. Mana lah tahukan bila baca entry nie ada yang pada mulanya kurang berminat dan setelah membaca akhirnya jatuh cinta.

Kali nie saya nak cerita tentang Hana Kimi. Hana Kimi adalah tajuk kepada drama yang saya nak cerita nie. Ada 3 versi. 

Versi Taiwan


 English title: Hanazakarino Kimitachihe
Episodes: 15
Genre: Romance, Comedy, Drama
Broadcast network: CTS, GTV
Cast: Wu Chun, Ella Chen, Jiro Wang
Opening theme song: Zen Me Ban by S.H.E
Ending theme song: Zhuan Shu Tian Shi by TANK
Released:1st December 2006 

Versi Japan


 TITLE: HANAZAKARI NO KIMITACHI E/ HANA KIMI
RELEASED: 2007
GENRE: Romance, comedy
EPISODES: 12
NETWORK: Fuji TV
WEBSITE: http://wwwz.fujitv.co.jp/hanakimi/index.html
FANLISTING: Ikemen Paradise
WATCH ONLINE: http://www.mysoju.com/hana-kimi/

Versi Korea


Also known as: To the Beautiful You / Hana Kimi / For You In Full Blossom
Genre: Romance, comedy, youth
Episodes: 16
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2012-Aug-15 to 2012-Oct-04
Air time: Wednesday & Thursday (One TV Astro 393)
 Original Soundtrack: To the Beautiful You OST
Related TV shows: Hanazakari no Kimitachi e, Hua Yang Shao Nian Shao Nu


Sinopsis Cerita  

Seorang gadis menyamar dan daftarkan di sekolah lelaki. Tujuan si gadis berbuat sedemikian adalah kerana seorang lelaki yang sangat comel. Lelaki tersebut adalah pelajar dan menceburi bidang olahraga dalam acara lompat tinggi.

Terdapat satu incident di mana kaki lelaki tersebut tercedera dan beliau tidak lagi aktif dalam acara lompat tinggi. Si gadis ini ingin membantu supaya lelaki ini kembali beraksi di arena sukan. 

Apakah yang terjadi ? Perkara2 lucu yang bakal berlaku ? 
Tonton lah sendiri..pasti anda tidak kecewa....

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

5 comments:

  1. macam best je ni..tapi sekarang ni internet agak lambat sikit..-__-"

    ReplyDelete
  2. hana kimi yg versi jepun ada 2 tau.satu yg atas ni..satu lagi yg thun lepas punya..heeee

    ReplyDelete
  3. semua dah ai tgk...
    yg korea baru ep 10 rite???
    ai prefer taiwan lagik wootz wootz
    ella berkalon mmg best plus wu chu yg super ensem tu ngeee

    p/s:: actually ai nak private kan my blog start next week...nnt leave ur email kat my comment box for invitation na

    ReplyDelete
  4. wah peminat korean rupanya hehe...wani xsempat nk layan movie sejak ada qalief..asyik melayan dia jer lebih hehehe

    ReplyDelete
  5. frustrated gile...hanakimi taiwan mmg best, ,tapi endingnya mnmbahkn tension..arrrrr....tunggu jgk smbungan hanakimi taiwan yg ke 2..,skrg dh 2015,,msih xde, ,frust nyeeeeeeerr..kenape la director x hbiskn crta tu, ,klo korang tgk ending dia, ,quan xsempat bgtahu rui xi bhwa dia dh lma thu yg ruixi tu a girl..and...quan xsmpt bgthu yg dia secretly aicing pd rui xi, ,uwaaaa...sedihhh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...