Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Tuesday, September 4, 2012

Last week punya cerita

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Lupa nak bercerita lepas amik cuti raya yang panjang, saya sambung bercuti dari 29/08/2012-03/09/2012...nak tau ceritanya?

29/08/2012
Adik Ikram tiba di Hentian Putra pada pukul 6.00 pagi. So kena amik cuti la kan, adik tu tak biasa dgn bandar KL nie....

Lepas tu hantar dia gi umah akak kat Keramat AU2. Boleh pulak dia buat request nak gi Mid Valley. Errrmmmm......Sebelum gi Mid Valley, adik Leen Mafia mintak tolong temankan dia wat pasport untuk urusan kerja. Untuk pengetahuan kawan2, adik Leen Mafia saya nie baru tamat diploma pelancongan kat Politeknik JB, alhamdulillah dia dapat kerja di travel agency di Ampang.

Keluar rumah pukul 9.30 pg, naik teksi laju2 menuju ke Imigresen Wangsa Maju....aduyai ramainya orang....pukul 10.03 dpt no 1179 dan no skang ialah 1102..kena tunggu.....dipendekkan cerita pukul 2.00 ptg baru urusan buat pasport selesai....

Adik Ikram cam tension jer sbb tunggu lama kt situ....Destinasi seterusnya ialah Mid Valley....selama 7 tahun duk kat KL ini kali ke-5 gi Mid Valley...hahahaha..last gi Mid Valley 3 tahun yang lepas....kuang kuang kuang

Bukan nak shopping pun saja jenjalan bawa adik2 yang tak pernah ke situ. Perut terasa lapar baru teringat tak makan lagi...kat mana food court ek? Alamak lupa la.....alih2 adik ckp kita mkn fastfood jer la..diaorg pilih makan kt McD...melayang duit saya...hehehhe

Dah hbs jenjalan kt situ, lebih kurang pukul 5.15 gerak gi KL central pulak....jalan2 kat KL Central pulak dah....nak patah kaki nie..dalam pukul 6.30 gerak balik ke Keramat AU2

30/08/2012

Abah call Leen Mafia katanya waran PTPTN RM1500 sudah sampai. Eh Leen Mafia! Bukan ker ko tolak tawaran nak belajar kt UMK tu ker? camner waran tu leh sampai pulak.....call PTPTN...busy jer..tension punya pasal...semua siap sedia kita pergi PTPTN kat KL central

Ke situ lagi. Penat betul....dah habis urusan kt PTPTN. Ada request lagi...nak ke KLCC...maaf lah adik syg..akak nie tak biasa dengan tempat elit cenggitu.....akak bawa gi SOGO jer lah ek.......hahahahaa.....

Kat sini baru best nak shopping....memandangkan Ikram nak gi belajar so belikan brg2 keperluan dia la......melayang lagi duit saya...kihkihkih....

Ari nie balik awal sikit. Pukul 3.30 dah sampai umah kat Keramat AU2. Apa lagi tido time..penat semlm tak hilang lagi....ZZzzZZz

31/08/2012 

Hari nie hajat nak lepak kt umah jer tapi terlupa de janji ngan akak nak temankan dia beli barang kt Taman Permata Hulu Kelang...keluar lagi.......apa nak jadi la nie....

Dah siap urusan kat situ...cepat2 naik bas dan balik umah...hajat nak tido..leh pulak adik2 sayang nie ajak berborak..layan punya layan.....dpat msg dari my hubby dalam pukul 5 dia dtg jemput.....

Pukul 5.30 gerak dr KL menuju ker Taman Meru Indah Klang...home sweet home....

01/09/2012

Alhamdulillah baru leh rehat.....kemas umah sikit2 sudah la bukan de budak kecik pun kt umah tu....

02/09/2012

Pukul 1.30 pagi gerak gi Johor Bharu....adik Ikram kena daftar masuk UTM tp ari tu pendaftaran untuk kolej/hostel sahaja. Pendaftaran fakulti entah bila...maybe masa orientasi kut.

Pukul 4.45 pagi berhenti kat RNR Simpang Renggam. Lepak + tido selama 3 jam kt situ.

8.30 pagi gerak gi UTM, pendaftaran kolej pukul 1.00 tengahari...masuk UTM tgk2 tempat dulu nnt senang skit...keluar semula cari tempat tuk makan...breakfast time..lps makan pusing2 kat area2 situ sampai kepala naik pening..

Amik keputusan masuk UTM semula dan tunggu kt situ ajer....hehehee...dah masuk awal so dapat daftar awal la...selesai segala urusan pendaftaran pukul 1.45...gi hantar barang2 Ikram ke bilik dia di Kolej Tun Razak (K11)..no bilik tak yah la bgtau...hehehhe..seram sejuk masuk kt situ...macam tempat ada ##%%$...hahahaa...saje sakat adik padahal saya nie penakut yg amat.

Tepat kul 2.45 ptg gerak balik Klang semula.......byknyer kereta kt highway......hubby amik keputusan ikut jalan lain...ikut Port Dickson - KLIA....mula2 sesat la sbb hubby ingat2 lupa jlan kat situ....hati dh berdebar2 sbb kiri kanan hutan rimba...eceh2 mcm la tak pernah lalu hutan rimba kan...

Alhamdulillah..tepat kul 7.15 smpai umah kt Taman Meru Indah....penatnya...macam saya yg drive hahahha..hubby kata kaki dia macam nk patah.....saya tolong gelakkan jer....

03/09/2012

Rehat sepuas2nya...seronoknya kalau ari2 dpt rehat cenggini....ooppssss 

ari nie baru start keje..badan cam lemau jer....padahal masih dlm mood bercuti.....haruslah

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

11 comments:

  1. perjalanan yg panjang..tahniah buat ikram dpt sambung blaja..

    awak, ciksu nk gtau je, jgn marah tau..hehe
    cer tgk tarikh kt ats..u tulis bulan 3 tau *-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sbb tegur...tak perasan lak 2 tarikh kat atas tu bulan 3..dah diperbetulkan..thanks yaa :-)

      Delete
  2. lame x update? skali update tu dia mcm2 crta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..saya nir jarang nak update blog ari2...combine terus semua cerita

      Delete
  3. cuti dah habis , masa untuk kerja plak .. hehe.
    tahniah untuk ikram ..

    ReplyDelete
  4. Sallam,

    Kakmah nyinggah...
    Tahniah utk adik tu..

    ReplyDelete
  5. wahhh tahniah buat ikram jugakkk..best la dia dapat smbung study :) blaja rajin² ya

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...