Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, October 11, 2012

"Bos Ada" vs "Bos Tak Ada"

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Nak tanya kat kawan-kawan yang bekerja la...pernah tak kawan-kawan mempunyai rasa begini

Bila bos tak ada , masa berjalan sememangnya pantas sampai rasa tak cukup masa pulak nak buat kerja. Macam-macam kerja nak kena settle kan tapi tak cukup masa.





Tetapi, lain pulak halnya kalau bos ada. Dah buat macam2 kerja. Kerja yang kena 5 org buat tp anda sorang jer yang buat. Kerja bertungkus lumus nie. Bila tengok jam......" Awat la jam nie cam lambat gerak jer...bateri habis ker?"...Kejap kejap tengok jam.....masa macam merangkak-rangkak jer.....macam masa dimatikan jap....


Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

14 comments:

  1. lama tak datang sini..amboi ljunya jarum jam tuu

    ReplyDelete
  2. Ha'a betui..pnah terasa..tp sib baik bos ok...tkdela tertekan..hehe..

    ReplyDelete
  3. selalu rasa jam laju bila ralit buat keje banyak tapi tak siap2,a;ih2 tgk jam ...aik dah kul 5..huwaaaa keje tak siap lagi..heeheee....

    ReplyDelete
  4. betul..betul..kalau bos ada,tiap 5 minit tengok jam..

    ReplyDelete
  5. kalau kerja dengan happy..memang tak sedar masa berlalu..

    ReplyDelete
  6. Boss kakak memang manjang tak ada di M'sia. So apa yg kakak rasa selalu bila banyak kerja rasa pantas tapi bila kurang kerja rasa lambat masa berlalu...

    ReplyDelete
  7. saya memang suka kalau bos takder... kalau bos ada saya susah nak lekat kat tpt duduk... tapi kalau bos takder saya memang ada jer .... hehehe..

    ReplyDelete
  8. wahh cmna nk dpt jam cmni?hihi

    p/s :dear ayu jual rm15 ja skli postage ;-)

    ReplyDelete
  9. Masa saya kerja dulu, mmg dok sekali dgn bos. sesekali dia takde..rasa free semacam.

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum sue...suka kan kalau bos x ada di pejabat ikut suka kita jer nak buat apa ...:)

    ReplyDelete
  11. hahahha..betul2x..pernah alami keaddan ni :p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...