Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Monday, November 5, 2012

Jiwa kacau

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Panggilan dari sorang akak di pagi hari Isnin nie membuatkan mood tiba2 jadi kurang baik.Dah la ari nie kerja sorang2. Bos dan collegue bercuti. Nak buat kerja semua tak kena. Buat kerja sikit telefon berbunyi. Rasa nak cabut jer wayar telefon nie.

Panggilan akak tu... Dia cerita itu Cerita ini...Tetiba hati jadi panas berapi time nie jugak rasanya cam nak berehenti kerja

Hati berbisik. Sabar. Setiap rintanagn dan maslah pasti ada jalan penyelesaian. 

"Jangan ikut kata nanti binasa, jangan diturutkan hati nanti mati" 

Sampai bila mampu bertahan di sini. Macam2 cerita sudah didengar. Hati jadi tak menentu. Resah gelisah. 

"Ya Allah tabahkan ah hati hambamu ini untuk menempuhi setiap rintangan yang datang" 


Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

7 comments:

  1. bykkan bersabar, kebenaran akan datang nanti......

    ReplyDelete
  2. Setiap hari ketka melangkah keluar untuk ke tempat kerja, amalkanlah berdoa kpd Allah semoga hari itu Allah akan memudahkan urusan kita.

    ReplyDelete
  3. akak banyakkan bersabar..jgn buat tindakan melulu..selidik dulu kesahihan cita tu betul or tak k

    ReplyDelete
  4. Dugaan... macam2 yg datang nak uji kesabaran kita

    ReplyDelete
  5. sabar2....jgn emosi....biasa lah tekanan kerja ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...