Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, November 23, 2012

Nasi Lemak Oh Nasi Lemak !!!!!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Saya masih belum sihat lagi. Terima kasih pada teman2 yang sentiasa mendoakan saya. Tapi hari nie dah ok dari hari semalam.

Petang semalam masa balik keje, husband request masak nasi lemak. Katanya untuk potluck ofis dia ari nie. Malam tadi dengan gigihnya masak nasi lemak 12 pot....husband cakap masakkan nasi jer...sambal bilis dan yang lain2 staff lain yang bawakan.

Tepat kul 11.45 mlm tadi masak nasi. Ingatkan nak bangun pukul 4 pg baru masak tp husband ckp masak awal la sbb dia kesian kan kat saya.

Lepas nasi siap masak saya buka tudung rice cooker tu...awat jadi lagu nie? Panggil husband...nasi mentah ker? Rasanyer dah letak air dan santan secukup rasa...naper jadi gini...tak mau pening2 kepala...lepas tutup kan suiz rice cooker tu saya terus tido.

Pagi tadi bangun dan tengok nasi tu masak dengan elok pulak. Husband cakap maybe saya demam so mulut rasa lain.

Alhamdulillah menjadi nasi lemak yang saya masak.....sebelum nie takde masalah pun maybe tukar beras kut jadi sukatan air tu yg berbeza. Setgh beras de yang gunakan banyak air n kurang air. Setuju tak kawan2?

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

15 comments:

  1. amboi rajinnya sue...dgn tak bpe sihat oun sempat lagi masak nasi lemak... semoga cepat baik ye... tak selesa kalau masih rasa badan tak sedap mcm biasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi berdaya berkhidmat tuk suami..walaupun sakit gigihkan diri jgk

      Delete
  2. Betul kadang beras lain lain sukatan airnya Sue. Kakak pun perasan. Tapi kakak guna Royal Umbrella dah expert tak tukar-tukar lagi dari dulu sampai sekarang senang nak tahu sukatan.

    Bagus pot luck yg janji macam tu. Sambal org lain buat, ikan bilis org lain senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. husband selalu suka tukar2 beras..tu yg pening tu..

      ofis husband mmg selalu buat potluck...tp sue masak bahagian sue jer la....

      Delete
  3. rajin..tp demi suami semua pun kita snggup kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sanggup utk husband tercinta apa2 pun boleh

      Delete
  4. suami mintak masakkan,ikut je la kan?sama la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu azzah, besar ganjarannya berbakti pd suami

      Delete
  5. terbaik.. insyallah boleh jadi isteri mithali ni

    ReplyDelete
  6. Hebat Sue ni, dalam tak sihat pun masih berjasa pada suami..hebat, hebat...Hallo, en suami tuu, pas ni kena belanja isteri ni satu biji cincin Diamond sebagai upah nasi lemak tu..!

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum sue...nasib baik okay kan nasi lemak tu...:)

    ReplyDelete
  8. byknyer masak nasik lemak....
    tertiba teringin nak makan nasik lemak plak
    apa kes??? ngeeee

    ReplyDelete
  9. kalau dah demam..mmg lidah rasa xsedap je rasa apa2 makanan pun hehe..
    semoga sue cpt sembuh ye..
    sue, nak mintak tlg add url baru sy..sy dah tukar dr
    lembugemok.blogspot.com ke
    faraada.blogspot.com..
    sbb ada yg mengadu xboleh bukak :)
    mekaseh sue..

    ReplyDelete
  10. rajin su...demam pon sanggup lagi buatkan nasi tu... besar pahala tolong suami tu..heheee..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...