Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Tuesday, December 4, 2012

Saya Bukan Riak

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Hanya kerana hadiah pemberian suami tercinta saya dituduh riak. Sangat kejam tuduhan tersebut dan buat hati saya tersentap. Demi Allah swt takde langsung terlintas di hati nie nak menunjuk2 apatah lagi nak bersifat riak. 

Saya hanya ingin berkongsi kegembiraan dengan kawan2. Salah ker? Kalau salah maafkan lah akan kekhilafan saya. Saya tak tahu anda tak suka. Kalau saya nak riak dah lama saya heboh kat Facebook Suhazelini. Di FB saya tak buka cerita pasal hadiah nie.

Kat situ semua orang leh tahu. Siapa? Sedara mara, kawan2 baru, kawan2 lama...Kenapa saya hanya bercerita di blog sahaja? Sebab di sini ramai yang tidak mengenali saya. Mereka kenali saya hanya di alam maya. Mereka adalah sebahagian rakan2 yang sememangnya jujur untuk berkawan. Sentiasa berkongsi rasa suka dan duka bersama2.

Saya tahu ada kawan2 yang berkemampuan tuk memiliki brg2 mewah tetapi tidak saya. Sebab tu bila org tersayang hadiahkan saya sangat berterima kasih.....walaupun dia tak tahu saya sedang tulis entry nie. 

Kita perlu hargai setiap pemberian org2 yg tersayang wlpn barangan tersebut tidak lah semewah mana. Kita perlu belajar cara utk berterima kasih. ITU SANGAT PENTING
Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

14 comments:

  1. Siapalak yang suka cakap buruk ttg sue ni? Xda faedah btl.. Bykkan sabar ye..

    ReplyDelete
  2. Org cm tu sue, jawabnya cm ni.."Betul, riak sy rasa atas pemberian Allah melalui suami saya".

    ReplyDelete
  3. sabar jek...orang jeleslah tu...tapi memang happy gila kalau dapat hadiah yang kita inginkan lebih2 lagi daripada orang tersayang kan...

    ReplyDelete
  4. bnyakkan bersabar. mereka tuduh kakak macam itu sebab mereka cemburu mereka tiada hp mcm kakak :)

    ReplyDelete
  5. sabar ye su...as pun suka luah kat blog sbb kat blog ni org yang suka kita je dtg baca kan? kita tak paksa org datang blog kita.. kalau kat pesbuk, kita tak tahu hati budi org walaupon kita kenal org tu..

    ReplyDelete
  6. Itu adalah reaksi refleks drp mereka yg cemburu... Ga usah ribut2 ya..

    ReplyDelete
  7. itu dah rezeki masing2...sabar ajalah...

    ReplyDelete
  8. manusia ni ada macam-macam peel... ada jer yg tak senang kalau kita senang... biarkanlah dia org tu ... nak mengata... kita dapat pahala dia dapat dosa

    ReplyDelete
  9. biase la manusia ni.. ade yg x puas hati.. kite ni just nk buat entri tanda penghargaan kan..

    ReplyDelete
  10. apa masalah tah org macamni kan?
    hehehe...mmg hamba Allah tu bermasalah..dia xsuka ngn kita pastu sentiasa mencari kesalahan kita supaya kita ni nmpk teruk..baru dia puas hati agknya..
    sabar la sue..abaikan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...