Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Monday, February 18, 2013

Mujur tak kena "Heart Attack"

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ni cerita masa CNY baru2 nie la.

Kak Liza ajak saya balik kampung tapi ada aral melintang tak dapat la nak balik kampung kat Kota Jembal, Kota Bharu. Nak jadikan cerita Kak Liza balik kampung dengan adik Linda. Saya yang belikan tiket bas tuk diaorg.

Diaorg gerak balik kg 10/02/2013. Pada 12/02/2012, bagai nak gugur jantung bila adik pompuan bongsu saya mesej. Dalam mesej tu tertera:

" As Salam, pada pukul 3 ptg nie bakal abg long akan datang umah"

Saya dengan blur baru bangun tido terus sakit kepala. "Abg Long?" Aku ada sorang abg jer. Tak puas hati. Mesej adik dan adik cerita ada org dtg merisik Kak Liza.

Wah dalam diam2 yer Kak Liza ada teman tak mau dia bercerita. Dah dekat 1 tahun duk mesej n call. Tak sorang pun tau. Mama n abah pun tak tahu. Semua orang terkejut. Mujur abah n mama tak kena heart attack. Pandai betul Kak Liza simpan rahsia

Lepas Kak Liza balik dr kampung. Kiatorg adik beradik tanya la sbb nak tau kan. Diam tak bersuara. Geram betul. 

Semalam Abg Fendi dan kak ipar ajak kuar g Tasik Titiwangsa. Sebelum tu kami adik beradik dah plan nak makan malam kat umah Kak Liza la. Call Kak Liza dan mintak dia balik awal skit la.

Selang 15 minit lepas tu. Kak Liza reply mesej. Mesej dia macam nie:

" OK. Masak lebih sikit taw. Ada tetamu nak datang"

Kitaorg adik beradik dah agak dah mesti dia nak kenalkan "pakwe" dia pada kami. Malam tadi "pakwe" akak datang bersama dgn adik perempuan dan adik ipar dia. Bawa bodyguard nampk. Takut kena serang hendap la tu....hehehhee

Terlalu awal nak buat penilaian. Tapi kalau dr sudut kasar nmpk cam ok jer. Kami adik beradik takde masalah. Boleh terima seadanya mereka yang akan masuk dlm family. Yang penting boleh accept each other. Keluargamu keluargaku jua.

Doakan yang terbaik tuk Kak Liza. Semoga jodoh berpanjangan. Amin..... Tak sabar nak terima abang ipar nie. 

Bila tu ? Tuan badan pun tak bersuara lagi. Ada berita happy saya akan wat announcement. Nampak tak keterujaan saya????

P/S: Kak Liza pesan jgn diheboh2kan takut tak jadi nanti malu. Kita hanya merancang tp Allah SWT yang tentukan.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.  

6 comments:

  1. dah langgar pesan kak liza.. hehehehe. semoga kak liza baerbahagia dengan pasangan nya.. :)

    kiranya dah dirisik laa erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt dlm blog tak pe sbb tak ramai yg kenal lini.....akak tak bagi bising2 dikalangan sedara mara ajer.....

      Delete
  2. moga jodoh mereka berdua berpanjangan....
    semua tak sabar nih...

    ReplyDelete
  3. Insyaallah........ perkara yang baik Allah akan berkatkan... semoga bertemu jodohnya nanti

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...