Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, April 19, 2013

Harga emas jatuh.....terkilan rasa

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 



Terkejut ada terkilan rasa pun ada. Semuanya disebabkan emas. Hari ini baru dapat tahu harga emas 916 jatuh mendadak.

Boleh dikatakan dari awal tahun nie duk berkira-kira nak beli emas dan duk asyik merungut ngan husband bila la harga emas nak turun. Awal tahun 2013 harga emas masih RM190 dan ada yang jual RM185. MAsa tu saya fikir mahal sangat dan tunda sehingga bulan MAc tahun nie. 

Disebabkan rasa hati kuat yang harga emas takkan jatuh, dengan beraninya saya beli emas 916 dengan harga RM180 segram pada awal April baru2 nie. Tiba-tiba hari nie dapat berita yang mengejutkan, harga emas jatuh ada yang cakap RM155, RM150, RM139, RM130...tak tahu yang mana betul maybe ikut atas kedai kut...

Nak wat camne kan dah beli.... redha ajer la. Dah tertulis bukan rezeki saya.


Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

9 comments:

  1. yup rege emas memang jatuh....area KL/Putrajaya boleg pdt dalam 150/gram tak pun 155

    ReplyDelete
  2. Tadi kawan-kawan saya pergi serang kedai emas... dia orang dapat harga RM 149/gram.. Tapiii saya dok opis jew

    ReplyDelete
  3. ok... ni yg rase nak beli emas skrg jugak! kat mane yg segram rm130 tu?? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bagi tahu kat mana harga emas yang rm 130 t kasih.

      Delete
  4. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  5. saya tak beli emas.. tapi abang saya beli.. wuwuwu.. kecian dye kalau gini..

    ReplyDelete
  6. hope masa ai blk cuti2 mesia nnt emas still murah la
    nak buat investment for future gituew

    ReplyDelete
  7. Hi, not to worry, it will go up again. When the North Korean leader sneezes or the Russian big boss batuk, or Obama....it will naik again.
    Buy now and hold.
    Have a nice day and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...