Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Friday, June 27, 2014

: : Hay Day Game : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Zaman teknologi dan pakai handphone toreh2 sekarang nie memang tak boleh elak utk download game dari Play store. Sila angkat tangan siapa yang x download game? Dari kanak2 sampai la yang berpangkat atuk dan nenek pun teruja duk download aplikasi nie.

Dah tak heran bila kita dah kurang bersosial. Cuba tengok kat kedai makan, kat dalam bas, dalam train...semua org duk sibuk pegang hp dan buat hal masing2 dah tak toleh kiri kanan. Saya pun ngaku saya jgk begitu...hehehehe. Tak boleh la biarkan teknologi kuasai kita kan...karang semua kerja x menjadi....kalau asyik duk main game je, rumahtangga jadi tunggang langgang....berpada2 la dengan keasyikan bergadjet tu....

Dulu kan saya teruja duk main game CCS ( Candy Crush Saga)...masa tu duk main kat pc je...lps husband hadiahan samsung S3 terus duk download game nie.....

 
Tapi mak aiihh...nak lepaskan level tu punya la stress tahap gaban....skang duk stuck kat level 266 sampai ke sudah x main dah....lemah ooii jiwa nie nak main CCS. Takpe la CCS duk diam2 ek...nnt kalau ada hati boleh la main semula.

Skang dah main game baru...game nie jenis yang budak2 suka main...Game Hay Day...

Yang best game nie x sama macam yang kat facebook tu....game kat facebook tu macam hampeh...korang boleh jadi hamba game pasal...hari2 nak kena main...kalau x main korang punya tanaman akan hilang, akan rosak, binatang ternakan akan mati tp Hay Day nie lain skit....korang boleh nak main bila2 masa....x main berbulan2 pun no hal....semua akan back to normal jer.

Apa2 hal sebelum download game tu rajin2 la tgk reviews dulu yer....tgk jgk kesesuaian hp korang....main game tu main jgk...dah nak menjelang Ramadhan nie....biasa2 kan lah diri utk jauhi gadjet sebab kadang kala ia melalaikan kita...

Semoga semua bergembira hendaknya..

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini. 

2 comments:

  1. cayalah level226 dh.saya main kejap je hri tu pastu delete. hihi.nyampah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry silap level bukan 226 tp 266.....tu pun gigh nak up sampai level 266 tp dah stop dh...lps nie kalau x pass lagi level tu boleh uninstall la CCS tu

      Delete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...