Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, September 18, 2014

Perempuan Pemalas

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Ada satu hal nie saya cukup tak puas hati. Ini pasal student Kolej Sains Perubatan. Kolej nie ada sewa pejabat di bangunan tempat saya bekerja di Plaza Permata, KL. Kalau tak silap saya ada 3 tingkat yang disewa jadi kat sini penuh dengan student2 je. 

Yang buat leceh masa nak masuk ofis dan balik dari ofis terpaksa menunggu lift. Dioarg je dah cukup memenuhkan lift tu. Kalau berkongsi lift dengan diaorg ni lagi serabut kepala sebabnya bila diaorg bersembang macam diaorg jer yang ada dlm lift tu. Tak tengok kiri kanan dah masa sembang tu. Dengan suara kuat, gelak2 lagi tu.....

Kes nie sakit hati jugak. Ni kes kat surau. Dah la diaorg nie suka lepak2 dan tido kat surau. Takpe lagi la yg tu leh bertimbang rasa lagi. Nie kes duk makan dalam surau pastu tak reti buang sampah kat dalam tong sampah. Takde kesedaran sivik langsung budak2 nie. Rasa nak sekeh kepala sorang2. 

Paling sakit hati bab kain sembahyang. Korang dah la x bawa kain sembahyang. Ok fine surau tu ada sediakan. So guna la dengan cara baik. Korang ingat kain sembahyang tu kain tuala ke? Korang duk lap make up korang kat kain tu. Dah la lepas sembahyang korang duk gulung2 kain sembahyang tu. Apa salahnya kalau lipat elok2.  Sejadah tu kalau dah siap guna, tolong la lipat elok2..jangan duk biarkan atas carpet tu je. Korang nie pompuan buat la cara pompuan. Kalau korang dh dlm kategori pemalas jangan la tunjuk sangat kat orang. Malu la sikit. Kita nie pompuan

 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

4 comments:

  1. ish geramnye, awk kena tampal memo la tgk cmne

    ReplyDelete
  2. alahai.... ada jugak spesis mcm ni ke? erm... kena tampal Memo la..

    ReplyDelete
  3. Student perubatan?sepatutnya xboleh jd mcm tu...report aje la dgn HEP...klu teguran sudah xdiendah...biar pensyarah org bg kesedaran sivik tu kat dorg...

    ReplyDelete
  4. Mungkin mereka perlu ditegur 'secara langsung'...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...