Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, October 16, 2014

Perempuan Pemalas - Part 2

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Apa yang saya paparkan nie bukannya nak mengaibkan sesiapa pun. Bukan nak cakap saya nie bagus. Bukan nak cakap saya nie seorg yg pembersih sgt2, kemas sgt2, teliti sgt.....tapi bila kita ada kesedaran dengan sendirinya kita akan berubah

Kalau yang tak tahu entry nie sebab apa, sila baca entry di Perempuan Pemalas. Bukan tak pernah tegur. Dah puas tegur tapi tak diendahkan segala teguran. Masing2 buat tak tahu je.

Nota pun memang dah terpampang kat situ. Diaorg tak tahu nak baca nota dalam Bahasa Melayu kut agaknya...Nah jamu mata tengok. Saya sakit mata tengok lama2.





Kadang2 tak faham dengan perangai manusia. Dah bagi kemudahan tapi tak pernah nak jaga.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

14 comments:

  1. Bila tak ada rasa tanggungjawab bersama itulah jadinya
    Kakak rasa mana-mana surau pun macam itulah. Sedih kan..
    Sebab itu kakak lebih suka bawa sendiri punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak zakie...lini pun ada kain sembahyang sendiri...tp kesian kat org2 yg ada urusan di bangunan ni dan tumpang solat....

      Delete
  2. ermmm...selalu sgt kot terjadi mcm nie...tak paham mentaliti org mcm nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun x tahu nak buat macm mana lagi...sellaunya ada sorang akak ni...saya perasan dia selalu bawa balik kain2 tu utk basuh dan bawa balik ke surau dengan kain bersih dan wangi

      Delete
  3. selalunya surau awam yg jd mcm ni.itu pun sebab yg dtg pelbagai jenis orang.

    ReplyDelete
  4. Hana tak pernah jumpa lagi keadaan macam ni. Tapi frankly speaking memang tak suka pkai telekung public unless terpaksa. Dalam kereta memang ada telekung. Selalu pilih solat kat masjid or surau senang nanti blh letak telekung dalam boot kereta semula.. Semoga kkita menjadi org yang prihatin

    ReplyDelete
  5. Ish2 tu lah walhal pakai pakaian tu utk solat tapi di luar solat mcm xde apa2 effect plak :-/

    ReplyDelete
  6. erk..bukan payah pun nak lipat elok-elok...sekarang ni saya lagi suka bawa telekung sendiri ke mana-mana..

    ReplyDelete
  7. Surau tempat kerja lah ni... kena tutup surau ni... memasing carik sendiri tempat solat... hah masa tu lah baru nak jaga bebetul

    ReplyDelete
  8. Dahsyatnye.. mmg pmls.. huhu.. pentingkn diri sendiri..

    ReplyDelete
  9. Ini kerja orang pemalas tanpa sempadan nih...hehehehehe

    ReplyDelete
  10. blogwalking sini.. :D

    mostly perempuan sekarang nih mmg pemalas and same like me.. the fact..
    tapi kalau barang awam/publik yg sememangnya banyak org guna macam kain telekung wakaf dekat surau/masjid.. Misaki akan lipat balik elok-elok.. kalau guna sejadah dia, Misaki taruk balik elok-elok..

    owh telekung dia mmg tayah cakaplah.. B.E.R.B.A.U dan bertahi lalat effect basah air sembahyang and empunya badan yg guna telekung sebelum tak lap air wudhu (ada org cakap tak lap air wudhu bagus) tapi.. kain solat yg kita pakai nih kebanyakannya tak disediakan sekali dengan hanger so, better diorang lap air wudhuk dulu ye dak? :D

    nanti org lain nak guna jugak.. (that's why setiap kali gi keluar mana-mana, prepare kain telekung sendiri..) ahaha..
    malas bawak kain telekung, solat je pakai pakaian lengkap yg sememangnya bertutup aurat :D ahahaha...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi untuk meninggalkan komen anda di sini. Perhatian anda amatlah dihargai. Sayang anda2 semua....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...