Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

Marquee

Kelab Blogger Ben Ahaari

Popular Posts

Thursday, July 3, 2014

: : Roommates ~ Reality Show : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Anda minat rancangan dari Korea? Yang terbaru tapi tak berapa baru la. Roommates adalah rancangan realiti Korea Selatan. 

Rancangan nie sepatutnya start 20 April 2014, tetapi disebabkan oleh Tragedi kapal Sewol dan siaran ditunda. Sekarang dah masuk episod 9 kat Korea.

Kalau kat Malaysia, rancangan nie start pada 27 Mei 2014. Anda boleh menonton rancangan nie pada setiap hari Selasa 11.45 malam di Astro ONE HD Channel 393.

Yang sangat menarik kita boleh lihat kehidupan mereka. Kalau kita kenal mereka sebagai artis, semasa di pentas mereka disolek. Dlm rancangan nie kita boleh tgk realitynya hidup dioarg2 nie. Paling x leh terima kebanyakan artis pompuan x tahu memasak berbanding dgn artis lelaki yg mmg super.

Anda peminat Akademi Fantasia? Konsepnya sama macam tu la. Satu rumah penuh dengan kamera. Setiap gerak geri dirakamkan..menarik bukan.

Kat Malaysia baru episode 5. kalau anda jenis yang x sabar anda boleh tonton di kshowonline

Selamat menonton dan semoga bergembira. Tapi jangan asyik sangat duk tgk Rancangan TV ye. Jangan lupa solat terawih. 


 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

: : 4 Ramadhan 1435 H : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia
 
Sudahah masuk ari ke 5 Ramadhan.Saja nak update kat sini jer
 
Menu sahur: 
Nasi putih
Daging black pepper
Ikan keli goreng

Menu berbuka:
Buah kurma
Air kelapa
Yong Tau Fu (Beli kat pasar ari area Meru)

Ari nie macam nak nakan udang masak lemak cili padi jer...bahan2 semua dah ada. Masakkan paling simple tp yummy...
 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

Wednesday, July 2, 2014

: : 3 Ramadhan 1435 H : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hari dah masuk ari ke 4 Ramadhan.Semalam saya kabo husband request kueh teaw kerang kan...tak masak pun sebabnya husband bawa balik bubur lambuk. Hurmmmmm.....
 
Menu sahur: 
Nasi putih
Telur masak sambal tumis
Ikan masin
 
Menu berbuka:
Buah kurma
Bubur lambuk
Susu dutch lady (Choc)
Roti gardenia

 
Pelik kan kali nie x tayang gambar pulok. Nanti bila tangan nie rajin nak snap pic makanan, saya tepek kat sini yer..
 
Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

Tuesday, July 1, 2014

Solat Tarawih Bagi Wanita

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

 Masa blogwalking tadikan terbaca satu entry bagi saya ianya amat menarik untuk dibaca.Nak tahu entry tentang apa? Sila ke blog kawan kita nie blog azamhusni dan TengkuButang

Masa duk study dulu memang la rajin gi terawih kat masjid UUM nun. Sanggup menapak dari Kolej Proton tu mendaki bukit g masjid..

Dah kawen la nie, encek husband je la ke surau tuk terawih. Saya duk kat umah je. Buat kat umah aje maklum la sampai umah pun dah agak lewat. Penat kerja tak hilang lagi. Esok kena bangun awal pulak.Alasan la tu.....hehehe

Lagi satu nak elak dari mendengar benda yang bukan2. Biasa la duk kat taman kan...hal org sebelah hal kita jugak...hal anak org hal kita jugak....hehehhe.....eh mengumpat ek...dalam surau pulak tu....

Bagi mereka yang berterawih kat surau @ masjid beringatlah. Kita datang ke rumah Allah untuk mendapat keberkatan dan kerahmatan bukannya kemurkaan Allah swt.

 Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

: : 2 Ramadhan 1435 H : :

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hari dah masuk ari ke 3 Ramadhan.
Menu sahur: 
Nasi goreng
Telur dadar
Menu berbuka:
Buah kurma
Susu dutch lady
Rojak mee
Ayam bakar

Simple je. Asalkan kenyang..Alhamdulillah
 
Husband request nak makan kueh teaw kerang. Bersilat kat dapur la jawabnya.Harap sempat sampai rumah sebelum pukul 6.30 ptg

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi singgah di blog ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...